'Wonder Years werd gestopt vanwege sekszaak'

27 januari 2018 14:34

De jaren tachtig-hitserie The Wonder Years zou zijn stopgezet vanwege een aanklacht van seksuele intimidatie tegen de toen 16-jarige hoofdrolspeler Fred Savage. Dat stelt actrice Alley Mills, die de moeder van zijn personage Kevin Arnold speelde, in een interview met Yahoo.

“Toen we de laatste aflevering ooit draaiden, geloofde iedereen dat de serie door zou gaan voor een zevende seizoen”, stelt zij. Een kostuumontwerpster die aan de serie werkte diende echter een aanklacht in tegen Savage. Hij zou haar op dagelijkse basis verbaal en fysiek hebben lastiggevallen en ervoor gezorgd hebben dat zij werd ontslagen.

Mills noemt de zaak “volstrekt belachelijk. Fred is en was een van de minst gemene, aardigste en liefste mensen die ooit op deze aarde heeft rondgelopen.” Zender ABC en de acteurs ontkenden de aantijgingen toentertijd. De acteurs mochten van de zender niet over de zaak praten, tot grote frustratie van Mills. “We wilden het liefst allemaal op televisie schreeuwen: dit is totale onzin!”

The Wonder Years toonde de besognes van een gezin eind jaren zestig. De sociale en historische veranderingen van die tijd werden bezien door de ogen van de 12-jarige Kevin. De veelgeprezen serie, die in Nederland door de VPRO werd uitgezonden, won onder meer enkele Emmy’s.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!