Maarten Heijmans deed audities in Hollywood

07 februari 2018 13:16

Acteur Maarten Heijmans heeft na het winnen van de Emmy voor Ramses een tijdje geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Hollywood. Zo deed hij onder meer auditie voor een Netflix-film. Maar hij wilde niet alles opgeven in Nederland en was bang dat hij in Amerika alleen maar mindere rollen zou gaan krijgen, vertelde hij woensdag in een interview op NPO Radio 1.

"Het klinkt heel geil, filmmaken in Amerika"

 

“Veel Nederlanders doen nu hele mooie dingen in Amerika”, vertelt hij. “Ik heb ook een paar audities gedaan en met castingmensen gesproken. Maar daar bleef het ook wel bij.” De acteur had geen zin om alles op te geven in Nederland. “Ik wil vooral spélen in plaats van audities doen. En in Nederland kan ik prachtige dingen doen, want hier worden prachtige dingen gemaakt.”

Maarten deed onder meer auditie voor een sf-film van Netflix. “Ik zat vannacht op Netflix een film te kijken over een ruimtestation, vrij middelmatig”, vertelde hij. “En ik dacht: dit komt me zo bekend voor. Toen herinnerde ik mij dat ik twee jaar terug auditie had gedaan voor die film en het scenario al had gelezen.”

Miniatuurvoorbeeld

Reisje

Eerste buitenlandse rol Maarten Heijmans

Middelmatige shit

Het was een van de eerste audities die hij na het winnen van zijn Emmy voor Ramses deed. “Ik was echt heel enthousiast, dacht: ik maak kans op een rol in een Netflixfilm! Maar in de VS wordt natuurlijk ook heel veel middelmatige shit gemaakt. Het klinkt heel geil, filmmaken in Amerika. Maar ik wil vooral goede dingen maken. Daarvoor hoef ik niet weg uit Nederland.”

 

Miniatuurvoorbeeld

Thuiswedstrijd

Maarten Heijmans bij Toneelgroep Amsterdam

Verder vertelt de acteur heel blij te zijn met zijn vaste aanstelling bij Toneelgroep Amsterdam. “Als freelancer moet je je eigen weg zoeken. Ik vind het heel fijn om nu weer onderdeel uit te maken van een groter geheel. Om met een groep met een grotere gedachte een reeks voorstellingen te kunnen maken.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!