Ed Sheeran op de Olympische Spelen

11 februari 2018 19:56

Voor het eerst in de geschiedenis mogen de kunstschaatsers en ijsdansers op de Olympische Spelen gebruik maken van muziek met teksten. Daar wordt grif gebruik van gemaakt volgens Billboard. Zo kwamen er in de Gangneung Ice Arena al songs langs Ed Sheeran en de Rolling Stones.

De internationale schaatsbond ISU heeft de regels rond muziek recent aangepast. Dat is gebeurd om een jonger publiek te trekken. Waar voorheen alleen maar klassieke muziek of jazz gebruikt werd, schallen nu bij tijd en wijle moderne popsongs over de ijsvloer.

Op social media werd meteen al opgemerkt dat er iets met de muziek bij het kunstschaatsen was veranderd. Dat kwam door de Duitser Paul Fentz. Die deed zijn kür op de klanken van Wonderwall, het bekende nummer van Oasis. Hij had echter voor de ‘jazzy’-versie van Paul Anka gekozen. Dat was voor even het gesprek van de dag op Twitter. Een twitteraar merkte verbaasd op dat ze niet eens wist dat die cover bestond. “Fascinerend, de dingen die je ontdekt als je naar de Spelen kijkt", schreef @jacquee0.

Miniatuurvoorbeeld

meer spelen

Filemon deelt bitterballen uit in Korea

Maar de pret voor muziekliefhebbers was nog niet voorbij. Een Canadees paar schaatste op een cover van With Or Without You van U2 en een landgenoot deed zijn kür op de klanken van de rockballad Dust In The Wind van Kansas. Franse deelnemers lieten Ed Sheeran met Make It Rain voorbij komen. Twee dansparen waagden zich aan Despacito, maar een Canadees ijsdanspaar spande de kroon met een mix van Sympathy For The Devil van de Rolling Stones, Hotel Carlifornia van The Eagles en Oye Como Va van Santana.

Het olympisch toernooi is nog maar net begonnen en er zullen nog veel meer pophits voorbij komen, verwacht Billboard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!