Polar Music Prize naar Metallica

14 februari 2018 09:57

De prestigieuze Polar Music Prize gaat dit jaar naar Metallica en The Afghanistan National Institute of Music. Dat maakte de organisatie van de Zweedse muziekprijs woensdag bekend.

"Beide hebben met hun werk een verschil gemaakt in de levens van mensen", schrijft de organisatie. "Metallica is geliefd en wordt bewonderd door miljoenen hardrockfans over de hele wereld. Ze zijn toonaangevend en hun wereldtournee in 2017 brak alle records." Ahmad Sarmast richtte in 2010 in Kabul The Afghanistan National Institute of Music (ANIM) op, als reactie op de jarenlange burgeroorlog in het land. "Met het ANIM weet hij de vreugde en kracht van muziek weer terug te brengen in het leven van kinderen. De manier waarop de stichting met jonge mensen en kansarme kinderen werkt, is enorm inspirerend."

De prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan artiesten die een bijzondere bijdrage aan de muziek hebben geleverd. Sinds 1992 wonnen onder anderen artiesten als Paul McCartney, Sting, Quincy Jones, Joni Mitchell, Elton John, Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Bob Dylan en Ray Charles.

De uitreiking vindt plaats op 14 juni in het Grand Hôtel in Stockholm. Het gala wordt traditiegetrouw bijgewoond door leden van de Zweedse koninklijke familie. Dit jaar is in elk geval koning Carl Gustaf aanwezig.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!