Martin Garrix Beeld © ANP

Martin Garrix wint zaak tegen Spinnin' Records

15 februari 2018 17:17

De populaire dj is al jaren verwikkelt in een complexe rechtszaak tegen zijn voormalige platenlabel Spinnin’ Records. Vandaag geeft de rechtbank Garrix het verlossende woord.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat de discussies niet hebben geleid tot een verandering in de overeenkomst of het teruggeven van de eigendomsrechten"

Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, heeft de zaak tegen zijn oude manager en platenlabel Spinnin’ Records gewonnen. Het is niet de eerste keer dat de 21-jarige het opneemt tegen zijn oude baas.

In 2015 breekt Martin met zijn label. De reden van de breuk is dat hij het niet langer eens is met bepaalde punten uit zijn contract. De dj is niet tevreden over het feit dat hij niet de volledige rechten van zijn muziek heeft. Daarom besluit hij een rechtszaak aan te spannen tegen zijn oude werkgever. "Ik ben enorm teleurgesteld dat de discussies niet hebben geleid tot een verandering in de overeenkomst of het teruggeven van de eigendomsrechten", aldus Martin.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Martin Garrix blij met uitspraak rechter

Afgelopen mei is de zaak al eerder in het nieuws en toen zei hij dit: "Ik wil erkenning dat ik de producent ben van de nummers. Ik vind het niet chill dat ik die niet krijg van Spinnin". In september won Garrix de rechtszaak en de contracten worden vernietigd. Daarnaast krijgt de advocaat van Spinnin' Records een waarschuwing van de tuchtrechter. Toch is dit niet genoeg voor de succesvolle dj. Martin wil ook de collega van de advocaat aanpakken en gaat in hoger beroep. Met succes, want het Hof van Discipline geeft nu beide advocaten een waarschuwing.

RTL Boulevard heeft het management van Martin Garrix gesproken maar die geven geen reactie op de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!