Beeld © ANP

Hoe gaat het met The voice-winnaars?

16 februari 2018 13:02

Vanavond is het zover: de finale van The voice of Holland 2018! De jury en het publiek moeten kiezen tussen vier finalisten en het beloofd erg spannend te worden. De talentenjacht heeft alweer zeven seizoenen achter de rug en dat betekent zeven winnaars. Hoe gaat het met deze talenten?

Ben Saunders

De winnaar van de eerste keer dat het programma live gaat: Ben Saunders. Deze 34-jarige zanger is onlangs verloofd met Janita en deelt hiermee zoontje Banji Ray Saunders. Ben wint TVOH 2011 met het lied You Must Really Love Me maar hierna gaat het bergafwaarts met de zanger. Zo komt hij meerdere malen in contact met de politie. Zo krijgt hij bijvoorbeeld een eis van vijf maanden celstraf en een taakstraf van 180 uur wegens geweld tegen een parkeerwachter. Ook zit de badboy bij motorclub Satudarah, die door de politie en justitie wordt beschouwd als een zogenaamde 1% outlaw motorcycle club. Dat is een motorclub waarvan de leden zichzelf de wet buiten stellen. Wat muziek betreft is hij erg stil de laatste tijd. 

Iris Kroes 

De winnaar van het tweede seizoen van The voice of Holland is niemand minder dan Iris Kroes die samen met haar harp het publiek en de jury verovert. De zangeres is op dit moment nog altijd bezig met muziek schrijven. Zo treedt zij bij de herdenkingsdienst van de vliegramp van MH17 op met het lied I Still Cry en dit ging de hele wereld over. De song wordt namelijk live uitgezonden op CNN. Ook komt Iris nog regelmatig met nieuwe singles. Zo heet haar laatste song Go for gold, die over haar vriendin Anice Das gaat die vorig jaar geplaatst wordt voor schaatsen bij de Olympische Spelen. Iris is dan ook op dit moment in Pyeongchang om haar vriendin te supporten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jij kunt bowlen met The voice of Holland coaches

Leona Philippo 

Leona Philippo, de winnares van het derde seizoen van de talentenjacht, is op het moment nog iedere dag bezig met muziek maken en dat betekent niet alleen zingen. Zo wint zij met Daan Boom in 2016 de dirigeerwedstrijd Maestro met een uitvoering van filmmuziek uit de film E.T. van John Williams en de Vijfde Symfonie van Ludwig van Beethoven. De dirigent geeft aan hier graag mee door te willen gaan en misschien ooit dirigeerles te geven aan kinderen.  Op 23 en 24 maart staat de artiest in de Ziggo Dome en treedt ze op in de show van de Ladies of Soul met onder andere Glennis Grace. 

Julia van der Toorn

Julia van der Toorn, sinds 2015 beter bekend onder haar pseudoniem Julia Zahra, wint met haar gitaar het vierde seizoen van The voice met haar single Age. Al snel na de show brengt de zangeres haar eerste album uit en een jaar later wint ze de talentenjacht De Beste Zangeres van Nederland waarin ze onder andere het lied Just a Illusion zingt wat hoog in de iTunes-hitlijsten komt in 2015. Ze is nog iedere dag bezig met muziek maken en treedt ook vaker op. In januari laat de zangeres bijvoorbeeld weten dat ze optreedt op het Eurosonic Noorderslag in Groningen. Momenteel werkt ze aan nog meer nummers en is ze te boeken voor feesten en partijen.

O'G3NE

De eerste keer in de geschiedenis van The voice wint er een band de finale van de talentenjacht. De drie zusjes Lisa, Amy en Shelley vormen de groep O'G3NE en maken in de Blind Audition een verpletterende indruk met hun BeeGees-cover Emotion. Twee dagen later staat hun lied op nummer 1 in de iTunes top 100 waarna er nog twee nummer 1-hits volgen. Hierna is de band niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Er gaat geen week voorbij waarin de drie zusjes niet optreden. Op dit moment doen zij mee aan het programma Vet Fit waarin zij honderd dagen aan de slag gaan voor en fittere en strakkere versie van zichzelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Vier tienen voor Jim in The voice of Holland

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel verovert haar plek in de Nederlandse muziekwereld direct na haar winst bij The voice of Holland. Zo schrijft ze meerdere successen op haar naam en zit de zangeres alweer vol met spannende nieuwe plannen. Om te beginnen is er een nieuwe single, genaamd Me. Haar eerste single Perfect World wordt geproduceerd door Hardwell en daar wint ze haar eerste gouden plaat mee. Ook de opvolger Ride It ontvangt goud. Maan heeft nog vele plannen in het verschiet. Zo is haar droom om in een uitverkochte Ziggo Dome te staan en op te treden in het buitenland.

Pleun Bierbooms

Degene die vanavond haar kroon mag overdragen nadat ze TVOH van vorig jaar wint, is Pleun Bierbooms. Met een contract bij platenlabel 8ball op zak begint voor de zangeres een heel nieuw leven. Aan optredens heeft de 19-jarige geen gebrek, zo heeft ze vlak na de talentenjacht soms vijf optredens in de week. Ook brengt zij in november vorig jaar haar eerste single uit waarvan ze zegt dat het een lied is dat ‘sensueel, gevoelig en met een lekkere vibe’ is. De blondine zou graag eigen teksten willen schrijven maar het contract verwatert en de artiest merkt dat ze hard moet werken om er bij te blijven. Op dit moment is ze druk bezig met muziek maken en gaan we ongetwijfeld nog veel van haar horen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!