Frank Sanders speelt revueartiest in musical

23 februari 2018 09:04

Frank Sanders (71) speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein. De musical speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en is gebaseerd op het leven van de Amsterdamse revueartiest Frits Schakels.

Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar keerde altijd terug naar het de omgeving van het Rembrandtplein in Amsterdam. Hij was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.

Het script van de musical is geschreven door Dick van den Heuvel, die onlangs een Musical Award won voor het script van Was Getekend Annie M.G. De regie is in handen van Eddy Habbema. In 2005 speelde wijlen Jos Brink, de partner van Frank Sanders, in de voorstelling Als op het Leidseplein, eveneens met een script van Dick van den Heuvel en met Habbema als regisseur. Sanders: "De rol die Jos in die voorstelling speelde was één van zijn allerbeste. Dat ik nu met dezelfde schrijver en regisseur deze eveneens op een waar leven gebaseerde voorstelling mag maken, maakt voor mij de cirkel rond.”

Naast Frank Sanders spelen Robin van den Heuvel (Spijt, Razend, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You're the Top) in de voorstelling. In juni zijn de try-outs in Bussum, daarna is de voorstelling te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!