De Tweeling-actrice Thekla Reuten wil tijd nemen voor kinderen

01 maart 2018 08:32

Thekla Reuten wil naast haar succesvolle acteercarrière veel tijd voor haar gezin. "Ik neem daarbij een voorbeeld aan Meryl Streep", zeg de Nederlandse actrice, die in verwachting is van haar tweede kind, in De Telegraaf. "Zij heeft echt de tijd genomen voor haar kinderen."

"In interviews uitte ze destijds de angst dat ze nooit meer gevraagd zou worden. Nou, kijk haar carrière eens!", zegt Thekla over haar voorbeeld. De actrice, die te zien is in de spionagethriller Red Sparrow, heeft een zoontje met Gijs Naber. "Gijs en ik proberen ons leven zo vorm te geven dat één van ons altijd bij ons tweejarige zoontje is. Dat is een uitdaging, omdat we allebei freelancer zijn en ook onze carrière willen blijven voeden. Tot nu toe gaat het goed."

Thekla denkt dat er "zeker" een moment komt waarop zij of Gijs 'nee' moet zeggen tegen een glansrol. "So be it. Ik denk dat het belangrijk is naar de lange termijn te kijken." Het acteurskoppel worstelt soms met de balans tussen werk en privé, "maar ik kan me niet voorstellen dat ik een vaste baan van 9 tot 5 zou hebben".

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Eerste beelden Thekla Reuten in Red Sparrow

Volgens Thekla heeft het onregelmatige werk van haar en Gijs ook voordelen. "Doordat Gijs en ik elkaar ook hele maanden kunnen afwisselen, kan ons zoontje van beide ouders onverdeelde aandacht krijgen. Niet één ouder die de hoofdrol heeft."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!