Johnny de Mol stapt over naar SBS

05 maart 2018 22:58

Johnny de Mol stapt aankomende zomer over van RTL naar SBS. Dat maakte de presentator maandagavond bekend. Hij heeft een driejarig contract bij de zender getekend.

"Werken met die ouwe van mij was doorslaggevend"

Johnny gaat, tot zijn eigen vreugde, weer samenwerken met vader John de Mol. Hij is daar erg blij mee. "Als je de keuze hebt om weer te gaan werken met die ouwe van mij, wat ook gebeurd is de afgelopen tijd, dat is dan wel een doorslaggevende factor geweest", vertelde hij in Shownieuws.

Bij SBS6 gaat Johnny de Mol jaarlijks meerdere en uiteenlopende programma’s presenteren zoals een grote studioshow, een muziekprogramma en een nieuwe variant op het thema van Johnny’s programma SynDROOM. Met dit programma won hij in 2015 de Gouden Televizier-Ring.

Johnny’s overstap naar het tv-bedrijf van zijn vader betekent ook de comeback van het programma Waar is de Mol?, dat van 2008 tot en met 2013 te zien was bij Veronica en SBS6.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol leest zich in voor vaderschap

“Ik heb hele fijne jaren bij RTL 4 achter de rug en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik daar heb gekregen”, zegt Johnny, die bij RTL onder meer Holland’s Got Talent, Superkids en Johnny Into The Wild presenteerde. Hij neemt later dit jaar afscheid van RTL met de nieuwe vrijdagavondshow The Talent Project, een nieuwe talentenjacht die hij samen met Yolanthe Sneijder-Cabau presenteert.

Energie

Johnny de Mol: “Bij de SBS-zenders ben ik niet alleen mijn carrière als presentator begonnen, ik ervaar er ook een nieuwe energie. De kans kwam voorbij om terug te komen en een aantal prachtige projecten op te pakken, en die grijp ik graag met beide handen aan.”

"Hij is maatschappelijk betrokken"

"Johnny is kenmerkend voor waar we met SBS6 naartoe willen. Bij hem kun je vrolijkheid maar ook serieuze gesprekken en mooie verhalen verwachten’’, zegt directeur Remco van Leen van Talpa TV. “Hij is maatschappelijk betrokken en voelt aan wat er leeft in het land, maar hij is ook helemaal zichzelf in de spotlight van de grote tv-studio."

Als presentator begon Johnny in 2008 zijn carrière bij Veronica en later maakte hij binnen dezelfde zendergroep de overstap naar SBS6, waar hij tot 2013 werkzaam was.

In 2013 en 2015 won Johnny de Mol de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste presentator.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!