Claudia de Breij Beeld © ANP

Claudia de Breij steunt homoposter Suitsupply

06 maart 2018 19:52

Cabaretière Claudia de Breij steunt de omstreden postercampagne van kledingmerk Suitsupply. Dat laat zij dinsdag via Twitter weten.

“Ik vind jullie nieuwe postercampagne prachtig”

De keten trok de afgelopen week veel aandacht met een aantal posters waarop homo’s stonden afgebeeld die elkaar zoenen en strelen. Tientallen bushokjes met posters werden vernield en een nog groter aantal werd beklad met verf. In Zwolle werd er zelfs een hakenkruis op een poster van de zoenende mannen getekend.

“Ik vind jullie nieuwe postercampagne prachtig”, laat De Breij weten. “Het is natuurlijk ook commercie. Voor jullie omzet is de ophef van kleine zielen die de zoenende mannenhoofden afplakken vast niet erg, toch vind ik het geweldig dat jullie hier voor hebben gekozen. Hulde!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Claudia de Breij hervat theatertour

De cabaretière was niet de enige die dinsdag op Twitter haar mening gaf over de campagne. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken noemde de bekladding van de posters “de overtreffende trap van vandalisme”. PvdA-raadslid Dennis Boutkan maakte een aantal foto’s van vernielde abri’s in Amsterdam en constateerde cynisch dat “het echt geweldig gaat met de acceptatie van homo’s”.

Kandidaatraadslid Bas van der Sande van de Amsterdamse VVD-fractie stelt dat hij “voor elke bekladde poster honderd extra posters met zoenende mannen in het straatbeeld wil”. De oproep werd tientallen malen gedeeld. Ook besloten meerdere Twitteraars een poster van Suitsupply als achtergrond in te stellen, als steunbetuiging aan de campagne.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!