Olcay Gulsen Beeld © ANP

Olcay vindt tv-wereld 'extreem blank'

13 maart 2018 07:33

Olcay Gulsen vindt dat de tv-wereld geen goede reflectie is van de maatschappij. Net als in de mode is die ook "extreem blank", zegt de RTL Boulevard deskundige in de Volkskrant.

"Met Jandino hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond"

"Ook op tv wordt gedacht: blond verkoopt. Met Jandino hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond", vindt Olcay. "Zelf ben ik niet te donker en ik spreek goed Nederlands." Olcay vindt de mode-industrie racistisch, keihard en opportunistisch. "Net als de rest van de maatschappij!"

In de Volkskrant vertelt Olcay hoe het is om als Turks meisje op te groeien in Nederland. Haar ouders delen dezelfde achternaam, want ze zijn neef en nicht. “Ze waren uitgehuwelijkt. Voor mijn moeder voelde dat als gedwongen. Een vrij liefdeloos verhaal.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Olcay Gulsen geen CEO meer bij SuperTrash

Olcay's vader had ook allerlei problemen. “Hij was verslaafd aan drugs en gokken. En hij was dus schizofreen. In een dorp als Waalwijk ben je dan de dorpsgek. Wij waren gek én buitenlands. Dubbelop. Bij ruzies was het eerste waar ze me voor uitscholden: vuile Turk."

Olcays rol in de tv-wereld is sowieso een kleine. "Ik beweeg me niet in de hoogste laag van Hilversum. Mijn rol daar is die van modeondernemer en lifestyledeskundige. Ik ben tv gaan doen om mijn merk te versterken."

Olcay zelf laat aan RTL Boulevard weten dat haar mening niet zo overdreven is als in het artikel van Volkskrant wordt neergezet. "Ik kijk niet zo naar Nederland, of naar Nederlanders", zegt ze. "Het artikel is een beetje enthousiast opgeschreven. Ik heb geen overduidelijke mening over dit onderwerp.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!