The Passion op bucketlist Tommie Christiaan

25 maart 2018 07:45

Tommie Christiaan twijfelde geen moment toen hij vier maanden geleden werd gevraagd voor de rol van Jezus in The Passion dat de EO en KRO-NCRV donderdagavond in Amsterdam Zuidoost opvoeren. "Meespelen in The Passion stond op mijn bucketlist", zegt Tommie.

"Ik ben zanger én acteur. The Passion is voor mij een uitgelezen mogelijkheid om deze twee passies te combineren. The Passion is een mooi project, er kijken veel mensen naar en het stond op mijn bucketlist. En dan krijg ik ook nog de hoofdrol toebedeeld, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen."

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Glennis Grace speelt de rol van Maria. Onderling overleggen ze met elkaar hoe ze hun rol willen invullen. "Iedereen heeft een andere achtergrond. Brainpower is helemaal in zijn comfortzone als hij een deel rapt. Het is voor het eerst dat er wordt gerapt in The Passion."

Maskers

Het thema van The Passion is dit jaar Ik zie jou. Omzien naar elkaar in de grote stad is een thema in het paasverhaal dat Tommie erg aanspreekt. "Jezus zag mensen staan, ook als ze ziek waren of onrein. Hij was van mening dat iedereen er mag zijn. Ik vind het zelf ook belangrijk om door maskers heen te prikken en proberen te ontdekken 'wat bedoelt iemand nou echt?'"

De nummers in de achtste editie van The Passion moeten deels een verrassing blijven, maar Tommie wil wel een tipje van de sluier oplichten. Zo zingt hij Huil nou van muziekduo Jurk! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven). Met het koor dat speciaal is gecast in de Bijlmer zingt Tommie het nummer Droom durf en deel van Marco Borsato. Ook Ik val van Wudstik staat op het programma.

Muziekland

Tommie: "Jezus, Judas en Petrus doen ook nog een mash-up. In deze mash-up zitten de liedjes Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald van Herman van Veen, Ik leef mijn eigen leven van André Hazes en een eigen geschreven rap van Brainpower." Goede nummers en mooie muziek vormen de basis voor de aanhoudende populariteit van The Passion, vermoedt Tommie. "Nederlandstalige nummers krijgen in The Passion een andere betekenis. We leven in een muziekland. Allereerst is het een tijdloos verhaal dat veel mensen aanspreekt."

Een extra verhaallijn dit jaar is de rol van de bloedvloeiende vrouw, vertolkt door Graziëlla Hunsel Rivero. Tijdens dit onderdeel, dat gaat over de genezing van de vrouw doordat ze de mantel van Jezus aanraakt, zingt Tommie een duet met de jazz-zangeres.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!