Stormy Daniels Beeld © ANP

FBI heeft opnamen van gesprekken Stormy Daniels

15 april 2018 11:17

De FBI heeft opnamen van telefoongesprekken die gevoerd zijn tussen Michael Cohen, de advocaat van Donald Trump, en de advocaat van twee vrouwen die zeggen seks met de president te hebben gehad.

"Als alles is opgenomen, kan er niet meer beweerd worden dat het een complot is"

De opnamen zouden zijn gemaakt door Cohen. Volgens nieuwszender CNN, die het nieuws hoorde van 'een bron dicht bij de zaak', kunnen ze van grote waarde zijn voor het onderzoek tegen Cohen. Hij wordt verdacht van bankfraude en het overtreden van de regels tijdens de presidentscampagne van Trump.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stormy Daniels zit in geldnood

Hij zou mogelijk campagnegelden hebben gebruikt om pornoactrice Stormy Daniels zwijggeld te laten betalen, nadat ze seks had gehad met Trump. Ook zou Cohen betrokken zijn geweest bij pogingen om Playboymodel Karen McDougal haar mond te laten houden over een affaire met de huidige president. Naar aanleiding van die verdenkingen deed de FBI eerder deze week een inval bij de advocaat.

Een voormalige officier van justitie zegt tegen CNN dat de aanklagers 'blij zullen zijn met het vooruitzicht dat ze onafhankelijk bewijs hebben van wat er gezegd is tussen beide partijen'. "Als alles is opgenomen, kan er niet meer beweerd worden dat het een complot is tegen Trump." Wat er precies op de opnamen is gezegd, is niet bekend.

"Als ze echt bestaan, zal hij gebruikmaken van alle rechten"

Toch is de toenmalige advocaat van de vrouwen niet blij. "Davidson heeft nooit toestemming gegeven om zijn gesprekken met meneer Cohen op te nemen. Als ze echt bestaan, zal hij gebruikmaken van alle rechten die hij heeft", zegt een woordvoerder van de advocaat tegen CNN.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!