Beeld © ANP

Fred: "Ik kreeg een black-out door de vuurwerk knallen"

26 juni 2017 12:43

Fred van Leer is in het ziekenhuis beland door toedoen van een black-out die hij kreeg tijdens de opnames op een festival in Spanje. Dat laat de stylist aan RTL Boulevard weten. Inmiddels is Fred weer aan de betere hand. "Ik leef nog, ik ben nog net zo irritant als voorheen.. dus het komt allemaal goed."

De heftige knallen van het vuurwerk op een festival werden Fred allemaal even te veel. "Ik zit in het buitenland voor opnames. Ik had opnames op een festival, daar werd heel veel vuurwerk afgestoken. Het was een warme en lange draaidag. Ik heb last van tinnitus, een piep in mijn oren. Die knallen waren zo heftig dat ik een soort black-out kreeg. Vervolgens werd ik wakker in de ambulance en moest ik naar het ziekenhuis. Daar ben ik een nacht gebleven", aldus Fred.

Eenmaal in het ziekenhuis werd de stylist aan een grondig onderzoek onderworpen. "In Spanje hebben ze natuurlijk altijd zoiets van: we trekken je door de hele molen heen. Maar het gaat nu een stuk beter, morgen kom ik weer terug in Nederland. Ik leef nog, ik doe het nog, ik ben nog net zo irritant als voorheen.. dus het komt allemaal goed", vertelt de stylist aan RTL Boulevard.

Tinnitus

In 2013 werd tinnitus bij Fred vastgesteld. "Het was het begin van de zwartste bladzijden uit mijn bestaan. De piepen gingen mijn leven beheersen. Het idee dat ik nog veertig jaar met die schelle, indringende geluiden moest leven, zorgden dat ik compleet in paniek raakte. Vier dagen per week zijn de piepen rete-irritant. De overige drie dagen zijn ze milder. Je moet je voorstellen dat ik 24 uur per dag een grasmaaier in mijn hoofd heb", vertelde Fred indertijd over deze moeilijke periode.

De oorsuizingen zorgden er ook voor dat Fred weinig rust kreeg. "Zelfs met zware slaappillen pakte ik hooguit drie uurtjes slaap. Ik weet nog goed dat ik die piepen letterlijk mijn hoofd uit wilde slaan. Op een gegeven moment kwamen er gitzwarte gedachten in me op. Ik heb echt even gedacht: voor mij hoeft het zo niet meer. Als die herrie in mijn kop voor altijd is, dan neem ik liever een handvol pillen en maak ik er een einde aan.''

Inmiddels heeft de stylist een manier gevonden om met de gehoorschade om te gaan. "Ik heb het gepiep in mijn hoofd geaccepteerd als iets dat bij me hoort.''

Meer Boulevard: