Michael Palin en Terry Jones (r.) Beeld © Facebook

Vriend van demente Terry Jones treurt: 'Pijnlijk om 'm zo te zien'

26 september 2016 19:12

Michael Palin, goede vriend en Monty Python-collega van de Engelse acteur en schrijver Terry Jones, heeft via Facebook een emotionele post geschreven over de ziekte van Jones, die aan dementie lijdt.

Palin postte een foto van de twee met daarbij een aantal warme woorden voor Jones: ''Terry is al ruim 50 jaar een goede vriend en collega. De ontwikkeling van zijn dementie is pijnlijk om te zien. Daarbij komt nog eens dat het voor hem, door die ziekte, steeds moeilijker wordt om te praten. Dat laatste is wel het wreedste dat je iemand kunt aandoen voor wie de teksten, ideeën, grappen en verhalen tot de belangrijkste dingen van het leven behoren,'' aldus Palin.

Goed humeur

Jones is volgens Palin nog prima ter been en ze gaan dan ook regelmatig een drankje drinken in de stamkroeg. Terry wordt volgens Palin goed verzorgd door zijn familie, en vrienden komen regelmatig op bezoek.

''Hij zegt niet veel, maar aan zijn lach kun je zien dat hij het naar zijn zin heeft en hij je herkent. Ik ben altijd blij om 'm te zien en ik hoop dat dat nog vaak gaat gebeuren,'' zegt Palin in de post op Facebook. 

Gelauwerd schrijver

Zaterdag werd bekend dat Jones (74) lijdt aan progressieve afasie, een vorm van dementie die het spraakcentrum aantast. De ziekte heeft invloed op zijn vermogen om te communiceren, waardoor hij waarschijnlijk weinig meer in het openbaar zal optreden. 

Naast zijn werk als komiek bij Monty Python, schreef Jones film- en televisiescripts, boeken over de geschiedenis van de Middeleeuwen, en een aantal boeken voor kinderen.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!