Holly Mae Brood Beeld © ANP

Zó maakte Amy Kortenaer 2 jaar geleden haar GTST-comeback

28 april 2018 06:23

Het is vandaag alweer twee jaar geleden dat Holly Mae Brood als Amy Kortenaer Meerdijk binnen komt gewandeld. Amy weet met haar terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden indertijd heel wat stof te doen laten opwaaien.

Moordaanslag

Amy verdwijnt in 2012 achter slot en grendel wanneer ze een moordaanslag beraamt op halfzusje Nina. De rossige dochter van Ludo kan het namelijk maar niet verkroppen dat papalief meer aandacht heeft voor Nina dan voor haar en dus besluit Amy dat Ludo's prinsesje het veld moet ruimen. 

Amy bindt samen met boezemvriend Niels haar halfzusje vast in de stallen van huize Sanders waarna ze de boel in de fik steekt. Nina's vlam Mike heeft de snode plannen van Amy echter door en weet Nina net op tijd te redden van een gruwelijke dood.

She's back

Jaren later duikt Amy ineens weer op in Meerdijk. Ze heeft haar gevangenisstraf inmiddels uitgezeten en heeft lange tijd therapie gevolgd om haar haatgevoelens jegens Nina los te kunnen laten.

Nina is verstijfd van schrik wanneer ze tijdens een gezellige middag met Sacha plotseling oog in oog staat met haar doorgedraaide halfzusje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST-Linda en Jessica weer herenigd

Familieperikelen

Amy krijgt nou niet bepaald een warm onthaal. Naast Nina laat namelijk ook Janine weten niet te zitten wachten op de komst van Amy.

De Sanders-telg besluit haar intrek te nemen in hotel de Rozenboom om zo Nina minder tot last te hoeven zijn. Nina realiseert zich dat Amy haar leven echt gebeterd heeft en legt het alsnog bij met haar halfzusje.

Stiekeme crush

Al gauw na haar terugkeer in Meerdijk raakt Amy bevriend met Sil. Amy doet alsof ze hem probeert te helpen om over zijn ex-vriendinnetje Rikki heen te komen, maar stiekem heeft ze zelf een oogje op Sil.

Amy is dan ook not amused wanneer blijkt dat de aandacht van Sil meer uit lijkt te gaan naar de knappe Sam...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Dit is waarom Lorena Gonzalez terug moet komen in GTST

Fashion queen

Amy weet zichzelf te ontpoppen tot een grote naam op fashion gebied. Zo heeft ze haar eigen vlog-kanaal waarbij ze duizenden modefreaks wekelijks op de hoogte houdt van de laatste do en don'ts.

Laura stimuleert Amy dan ook om haar hart te volgen en een studie te gaan volgen op het gebied van mode. Door het gesprek met Laura wordt Amy aan het denken gezet: moet ze dan toch weer de studiebanken ingaan?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

GTST krijgt een eigen boot met de Canal Pride

Afscheid

Amy besluit de boeken weer in te duiken en dus verkast ze samen met Sil naar een studentenhuis in Utrecht. Ze neemt afscheid van haar tante Maxime en de rest van de familie Sanders.

Begin september 2016 vertrekken Amy en Sil samen uit Meerdijk.

Benieuwd naar hoe het Amy vergaat in het bruisende Utrecht? Kijk dan naar Nieuwe Tijden op Videoland, waarin de belevenissen van Amy en Sil nog altijd te volgen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Holly Mae Brood en OnneDi bij kindervuurwerk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!