Dan Karaty wil dansers echte kans geven

27 april 2018 09:21

Dan Karaty, bedenker en jurylid van de nieuwe dansshow Time to Dance gaat in het RTL 4-programma op zoek naar de danstoppers van Nederland. Het doel van de talentshow is om dansers verder te helpen in hun carrière.

Danstalenten kunnen deelnemen als solodanser, duo of groep. Zij doen eerst dertig seconden een ‘first impression’ voor een scherm, dat ze na de act vertelt of het ‘time to dance’ of ‘time to go’ is. Wie een goede eerste indruk heeft achtergelaten mag meteen door naar de jury om daar zijn danskunsten in anderhalve minuut uit te voeren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Dan Karaty wil groot gezin

“We zijn niet op zoek naar potentieel goede dansers om die te laten groeien, wij gaan voor dansers die nu al de beste zijn”, aldus Dan. De winnaar gaat naar huis met een prijs van 50.000 euro. Naast de geldprijs is er nog een andere prijs om de dansers met een volgende stap in hun carrière te helpen, maar daar wil Dan geen details over kwijt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Dan Karaty maakt Amerikaanse versie Soof

“Zangtalenten kunnen na een talentenjacht vaak een platencontract tekenen, maar dansers komen na een overwinning vaak toch gewoon thuis te zitten. Wij willen dit veranderen en ze een mooie kans bieden”, aldus het jurylid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Dan Karaty doet de Soof-shuffle

De Amerikaan noemt het dansniveau in Nederland “ongelofelijk hoog”. Hij weet zeker dat de winnaar “op ieder podium in de wereld kan optreden”. Dan zegt bewust te gaan voor een professionele aanpak: de jury oordeelt over wie door mag en wie niet, mensen thuis mogen niet stemmen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Zoontje Dan Karaty heeft auto-immuunziekte

Chantal Janzen en Jamai Loman presenteren de nieuwe dansshow waarvan de eerste aflevering op 27 april te zien is op RTL 4. De jury bestaat verder uit actrice Robin Martens (winnares van het tweede seizoen van Dance Dance Dance) en Gianinni Semedo Moreira. Laatstgenoemde was deelnemer aan So You Think You Can Dance, waarna hij furore maakte in de Verenigde Staten en hij danste bij onder meer Shakira, Cirque du Soleil en in 2017 bij het optreden van Lady Gaga tijdens de Super Bowl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!