Ruben Nicolai: 'RTL moet stapje extra zetten'

11 mei 2018 08:00

Ruben Nicolai is niet van plan RTL 4 de rug toe te keren nu het minder gaat met de zender. "In tv-land gaat het altijd op en neer", zegt de 43-jarige presentator, die onlangs zijn contract met RTL verlengde, in het AD.

"Het ene moment sta je boven op de Olympus, een andere keer zit je in de hoek waar de klappen vallen. Wat je dan moet doen is een stapje extra zetten." Ruben ziet nieuwe uitdagingen voor RTL 4. "Een paar jaar geleden kon je Linda de Mol anderhalf uur een telefoonboek laten voorlezen en keken er tweeënhalf miljoen mensen. Nou, die tijd is voorbij. Er wordt via allerlei kanalen content aangeboden. Het is nu juist een uitdagende en zeer interessante tijd waarin wij een weg moeten vinden."

Ruben is vanaf zaterdag weer op de buis met Professor Nicolai & Dr. Beckand, "een vrolijke scheikundeles die volledig uit de klauwen loopt". Voor het derde seizoen konden Ruben en Tijl "onze gang gaan". "Voorgaande seizoenen draaiden we in een studio, nu waren we uitgeweken naar Vliegveld Twente waar we de ruimte hadden. Konden we veel buiten draaien en een caravan laten ontploffen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!