Nadia Rashid Beeld © ANP

Koningin reageert op noodkreet moeder Insiya

12 mei 2018 11:20

Koningin Maxima heeft gereageerd op de brief en videoboodschap van de ontvoerde Insiya. Nadia Rashid deed daarin een emotionele oproep aan de koningin van moeder tot moeder.

"Dat gemis is schrijnend"

De koningin laat schriftelijk via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat ze meeleeft met de wanhopige moeder. "Het is - in het bijzonder op Moederdag - verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend", aldus Maxima. 

Ook laat de koningin weten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken boven op de zaak van Insiya zit. "Buitenlandse Zaken blijft regelmatig aandacht vragen voor het ingediende teruggeleidingsverzoek en zowel India als Nederland zet zich in om contact tussen de moeder en dochter tot stand te brengen." Volgens het RVD zal Nadia ook nog een persoonlijke reactie van de koningin ontvangen. 

Miniatuurvoorbeeld

Van moeder tot moeder

Moeder van ontvoerde Insiya schrijft brief aan koningin Máxima

In de videoboodschap vraagt de moeder aan Maxima om haar zaak onder de aandacht te brengen. "Ik schrijf u deze brief van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens." In de video vertelt Nadia ook dat ze voor de tweede keer Moederdag zonder haar kind moet vieren. 

Insiya werd in 2016 op 2-jarige leeftijd bruut gekidnapt uit de woning van haar oma in Amsterdam. Het meisje werd meegenomen naar India, waar haar vader woont. Een rechtbank in India had eerder besloten dat Insiya eind maart terug moest naar haar moeder, maar de vader van het meisje vecht dat besluit aan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!