Ere Reissmicrofoon voor Tineke de Nooij

20 mei 2018 13:03

Tineke de Nooij krijgt een Ere Reissmicrofoon. De 77-jarige presentatrice krijgt de prestigieuze radioprijs, die slechts zes keer eerder werd uitgereikt, voor haar gehele oeuvre. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt in het radioprogramma De Perstribune.

De Nooij was de eerste vrouwelijke radio-dj bij Radio Veronica. 56 jaar geleden, in 1962, was haar programma Koffietijd met Tineke voor het eerst te horen. Daarna presenteerde ze onder meer de Nationale Hitparade bij de NOS en televisieshow Tineke bij Veronica.

Eerdere winnaars van de Ere Reissmicrofoon zijn Gabri de Wagt, Ischa Meijer, het Metropole Orkest, Henk van Hoorn, het Muziekcentrum van de Omroep en Met het oog op morgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jarige jet Tineke de Nooij is al 77 jaar (bio)stabiel

Radiostation FunX en de radio1-programma's Vroege Vogels en De Taalstaat kregen te horen dat ze kans maken op een Zilveren Reissmicrofoon. De Ere Reissmicrofoon en de Zilveren Reissmicrofoon worden samen met de Zilveren Nipkowprijs, voor het beste televisieprogramma, op 21 juni uitgereikt in Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!