Beeld © Soldaat van Oranje

Dit is de vervanger van Soldaat van Oranje

29 juni 2018 06:33

Componist en muziekproducer Martijn Spierenburg, vooral bekend als een van de drijvende krachten achter rockband Within Temptation, werkt aan een grote nieuwe Nederlandse musical over het ontstaan van New York.

Hij ontwikkelt het project Nieuw-Amsterdam samen met tekstschrijvers Frans van Deursen, Edwin de Vries en Theu Boermans. De musical, die in 2020 in première moet gaan, wordt de langverwachte opvolger van megahit Soldaat van Oranje. Het creatieve team heeft inmiddels het script afgerond. Het is nog niet duidelijk waar in Nederland de voorstelling gespeeld gaat worden; op dit moment worden drie mogelijke locaties onderzocht, maakte producent Fred Boot van New Productions vrijdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijzondere dag voor Soldaat van Oranje

”We denken met het verhaal van de eerste kolonisten van Nieuw-Amsterdam, onder wie Peter Stuyvesant en Adriaen van der Donck, weer een belangrijk vaderlands historisch verhaal te vertellen”, stelt Boot. “Juist in de huidige polariserende samenleving is dit deel van onze geschiedenis zo actueel. We hopen onze rol in het ontstaan van New York met onderwerpen als tolerantie, democratie en verlichting heel genuanceerd te duiden.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Soldaat van Oranje krijgt monument in Katwijk

De schrijvers bezochten vorige week in Amerika nazaten van de Seneca en Mohawk, native Americans van de stam van de Iroquois, om research te doen voor het project. Zij lieten zich onder meer uitgebreid informeren over de muzikale tradities van de native Americans. Ook werkt het creatieve team samen met historici van het Rijksmuseum en de biograaf van Peter Stuyvesant.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Within Temptation-zangeres lid vakjury songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!