Frank van der Lende Beeld © ANP

Frank van der Lende mist elke dag radio maken

30 juni 2018 10:35

Frank van der Lende mist het om elke dag radio te maken. De 29-jarige 3FM-dj zou dan ook graag de lege plek opvullen die collega Domien Verschuuren binnenkort achterlaat. "Ik vind dat 3FM me eigenlijk weer elke dag nodig heeft."

Een jaar geleden raakte Frank zijn plaats in de hoofdprogrammering kwijt. De leiding greep in vanwege steeds verder dalende luistercijfers. "Ik ben hooguit een maand boos geweest op 3FM. Ik was gewoon pissig. Vond de beslissing onterecht", vertelt de dj aan het AD. Maar daarna viel er een last van zijn schouders. "Toen heb ik mijn beste shows tot dan toe gemaakt. Ik hield met niemand meer rekening. Heerlijk was dat."

Miniatuurvoorbeeld

Verlenging

Frank van der Lende nog twee jaar langer bij BNNVARA

Frank geeft toe dat hij gaandeweg onzeker werd omdat hij veel commentaar kreeg van de leiding. ''Het eerste half jaar werkte ik nog op gevoel. Daarna sloop toch de angst erin." De bazen bij 3FM probeerden hem te veranderen in een type à la Coen Swijnenberg of Sander Lantinga. "Ik probeerde me er tegen te verzetten, maar als je elke dag strijd moet voeren, leg je je daar toch op enig moment bij neer." En dat past eigenlijk helemaal niet bij Frank, die een onbegrensd zelfvertrouwen lijkt te hebben. "Ik bleek toch vatbaar voor wat anderen van me vonden. Dat maakte me eigenlijk voor het eerst onzeker. Ik sliep er slecht van."

Miniatuurvoorbeeld

Geskipt

Frank van der Lende teleurgesteld: Te snel uit de middag gehaald

Van die periode heeft hij veel geleerd. Van der Lende is minder een allemansvriend geworden. "Als er iets niet goed is geregeld, zeg ik dat direct en duidelijk. Ik heb geleerd een lul te zijn." Frank hoopt dat 3FM zijn veerkracht waardeert en hem vraagt voor de plek van Domien. "We gaan er vast over praten. Het bericht dat hij vertrekt is nog zo vers. Maar ik sta overal voor open."