Bill Murray neemt fotograaf te grazen

10 augustus 2018 20:25

Bill Murray heeft deze week een fotograaf vastgepakt en tegen een deur gegooid omdat hij dacht dat de man foto's van hem maakte. De bekende fotograaf, de 71-jarige Peter Simon, ontkent tegenover Boston Globe dat hij op zoek was naar de 67-jarige acteur.

"Hij keek alsof hij mij wilde wurgen"

Simon zegt dat hij in de nacht van woensdag op donderdag in een restaurant in Oak Bluffs een band kwam fotograferen op verzoek van een lokale krant. Opeens voelde hij hoe iemand hem van achteren vastgreep en tegen een deur aan smeet. Daarna bedreigde de man hem.

"Hij keek alsof hij mij wilde wurgen", zegt Peter, die Bill Murray vroeg of de acteur wel wist wie hij was. Daarmee hoopte hij dat hij hem als muziekfotograaf zou herkennen. In plaats daarvan stelde de acteur hem dezelfde vraag. Maar de fotograaf zegt dat hij hem niet herkende. Pas toen de acteur terugliep naar de dansvloer, herkende hij hem. "Hij lijkt helemaal niet op hoe hij er vroeger uitzag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bill Murray opent tweede Caddyshack-eettent

Na het incident bleef Peter de band en het publiek fotograferen. En dat schoot Bill blijkbaar in het verkeerde keelgat, want even later gooide hij zijn glas leeg boven het hoofd van de fotograaf. "Hij behandelde mij als uitschot." De politie kwam op het incident af. Murray beweerde tegenover agenten dat Simon hem fotografeerde en lastigviel. Maar hij zei dat de acteur op geen enkele foto staat. De fotograaf overweegt dan ook om alsnog aangifte te doen tegen de Ghostbusters-ster.

De eigenaar van het restaurant zegt dat de 71-jarige muziekfotograaf zich irritant gedroeg en niemand mocht fotograferen. Maar de redacteur van de lokale krant bevestigt dat hij er door de krant op uit was gestuurd en dat ze geen idee hadden dat de komiek die avond aanwezig zou zijn. "Ik ben geen paparazzo, dat ben ik gewoon niet", aldus Peter, die in het verleden onder anderen Bob Marley, The Beatles, The Police en Led Zeppelin fotografeerde.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Bill Murray lanceert eigen kledinglijn

Dat Bill Murray niet erg dol is op fotografen blijkt wel uit andere incidenten. Zo schold hij een man de huid vol nadat die een foto van de acteur probeerde te nemen tijdens een meet-and-greet. Ook schreeuwde hij ooit tegen een vrouw die graag op de foto wilde met hem.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!