Beeld © ANP

Zomerhit Despacito 6,5 miljoen keer gedraaid per dag

22 juni 2017 12:08

De zomerhit van 2017 is ongetwijfeld het nummer Despacito. Niet alleen in Nederland, maar ook in de VS en het Verenigd Koninkrijk bereikte de song van Luis Fonsi en Daddy Yankee de eerste plek in de hitlijsten. Despacito staat in Spotify's wereldwijde top 50-hitlijst op nummer 1.

Volgens de streamingdienst wordt het nummer momenteel ruim 6,5 miljoen keer per dag afgespeeld. Zaterdag werd het nummer in de VS liefst tien miljoen keer gedraaid op diverse radiostations, zo berekende iHeart Radio. Een record voor een Spaanstalig nummer. De ruim 800 radiostations van iHeart speelden de plaat precies 10,07 miljoen keer.

Ongekend succes

Het feit dat Justin Bieber een versie opnam met Fonsi en Yankee speelt zeker mee en heeft de populariteit van de plaat een flinke duw in de rug gegeven. "Het succes van het nummer is ongekend", zegt Tom Poleman van iHeart tegen Variety. Slechts enkele andere Spaanstalige nummers, zoals Ricky Martin's Livin La Vida Loca uit 1999, wisten in de VS door te breken bij een groot publiek.

Meer Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!