Films met Aziatische acteurs domineren VS

3 september 2018 08:30

Drie films met Aziatische acteurs in de hoofdrol hebben het afgelopen weekend de Amerikaanse bioscopen gedomineerd. Dat blijkt uit de cijfers van de Amerikaanse vakbladen.

De romantische komedie Crazy Rich Asians, die al drie weken volle zalen trekt, was de grote winnaar met een opbrengst van 22 miljoen dollar. De film over een Aziatische erfgenaam die voor het eerst zijn vriendin meeneemt naar zijn rijke familie bracht in totaal inmiddels 110 miljoen dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Bioscoopbezoek gedaald door stijgend kwik'

De tweede plek is voor de actiethriller The Meg, over een prehistorische reuzenhaai die huishoudt voor de kust van China. In de film is een grote rol weggelegd voor de Chinese actrice Li Bingbing.

Een opvallende nieuwkomer in de top 5 is de lowbudget-thriller Searching van regisseur Aneesh Chaganty. Searching vertelt het verhaal van een vader die weigert af te wachten als zijn dochter vermist raakt. Via de laptop van zijn tienerdochter probeert hij meer te weten te komen over haar leven en haar vrienden. De hele film wordt verteld via de schermen van computers, smartphones en andere technologische apparaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Mamma Mia: Here We Go Again eindelijk in de bioscoop

De hoofdrol wordt gespeeld door de Koreaans-Amerikaanse acteur John Cho, onder meer bekend van Star Trek. Crazy Rich Asians en The Meg draaien al in de Nederlandse bioscopen; Searching gaat donderdag in Nederland in première.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!