Kim Kardashian zet zich opnieuw in voor gevangene

05 september 2018 05:44

Na haar succes in de zaak van Alice Marie Johnson springt Kim Kardashian opnieuw in de bres voor een gevangene.

Ze is in de straf van Chris Young gedoken, die levenslang zonder kans op vrijlating kreeg voor het bezit van marihuana en een halve gram cocaïne.

Onrecht

Dat laat Kim weten in de podcast Wrongful Conviction, die woensdag uitkomt. Page Six kreeg de uitzending al te horen en meldt dat de realityster onder meer heeft gesproken met de rechter die de nu 30-jarige in 2010 veroordeelde. "Hij is afgetreden omdat hij niets te maken wilde hebben met het onrecht, en nu strijdt hij met ons mee om hem vrij te krijgen", vertelt Kim.

In juni verleende president Donald Trump na een gesprek met Kim gratie aan Alice Marie Johnson, een 63-jarige vrouw die 21 jaar in een gevangenis in Alabama zat voor een relatief licht drugsdelict. Haar meeting met de president was opgezet door Jared Kushner, de schoonzoon van Trump die als Witte Huis-adviseur gevangenishervormingen in zijn portefeuille heeft. Kim en Jared hebben nog altijd veel contact, vertelt zij in de podcast. Volgens de realityster is hij erg gedreven om de Amerikaanse strafwetten te herzien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!