Stem Georgina Verbaan in Fabeltjeskrant

08 oktober 2018 17:37

Georgina Verbaan en Armin van Buuren gaan stemmen inspreken voor de nieuwe Fabeltjeskrantfilm. Georgina verzorgt de stemmen van Juffrouw Truus de Mier en Zaza Zebra; Armin spreekt het nieuwe personage Dj Wally in. Ook komen twee nummers in de film van zijn hand, maakte distributeur Dutch FilmWorks maandag bekend.

De 80-jarige Els Scherjon, die in de oorspronkelijke televisieserie de stem van Juffrouw Ooievaar insprak, werkt ook mee aan de nieuwe bioscoopfilm. Zij spreekt wederom de stem van het personage in. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent expositie Fabeltjeskrant

De titel van de eerste digitaal geanimeerde film over het bekende bos en zijn personages luidt De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen. Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Fabeltjeskrant-figuren sieren kinderpostzegel

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de televisieserie gevierd; op 28 september was het precies een halve eeuw geleden dat de eerste uitzending te zien was. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!