Anneke Grönloh Beeld © RTL Boulevard

Vrienden herdenken Anneke Grönloh met staande ovatie

08 oktober 2018 19:15

De herdenking van zangeres Anneke Grönloh is maandag geëindigd met een staande ovatie van de 120 aanwezige bevriende collega's en intimi. De besloten bijeenkomst trok volgens haar manager vele bekende generatiegenoten van de vorige maand overleden zangeres.

Aanwezig waren onder anderen Willeke Alberti, Ria Valk, Trea Dobbs, Conny Vink, Ben Cramer, Wieteke van Dort, Jacques d'Ancona, Hans van Willigenburg en Saskia en Serge. Leo Blokhuis duidde de nationale en internationale carrière van Grönloh. Ze was volgens hem niet alleen Nederlands eerste en grootste popidool, maar een blijvend monument voor de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Besloten afscheid van Anneke Grönloh

Cabaretier Frans Mulder (met wie Grönloh ooit in het gezelschap Purper zat) vertelde persoonlijke anekdotes en belichtte haar veelzijdigheid. Hij vond dat ze zich meer op cabaret en acteren had moeten richten. Ook zanger Jan Rot, die veel teksten voor haar schreef, haalde persoonlijke herinneringen op. Willeke Alberti las een gedicht over liefde voor.

Tijdens de bijeenkomst in Woudenberg werden nummers van Grönloh gedraaid en was een compilatie te zien van haar zestig jaar durende carrière, die door de aanwezigen werd beantwoord met een staande ovatie. Sopraan Marjon Lambriks zong het Ave Maria. Zij werd begeleid door pianist en orkestleider Harry van Hoof. Van Hoof heeft Anneke Grönloh jarenlang muzikaal bijgestaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Anneke Grönloh naar laatste rustplaats'

Anneke Grönloh overleed vorige maand in haar woonplaats in Frankrijk op 76-jarige leeftijd. Daar is ze ook begraven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!