Nick & Simon Beeld © RTL Boulevard

Nick & Simon in actie voor Sulawesi

08 oktober 2018 21:00

De zangers Nick & Simon en zangeres Trijntje Oosterhuis treden woensdag op in Hilversum tijdens de nationale actiedag voor het Indonesische eiland Sulawesi. Ook andere BN'ers als Wilfred Genee doen mee aan de actie. Wilfred geeft een masterclass sportjournalistiek en liefhebbers kunnen racen tegen Tom Coronel en Robert Doornbos.

Radio- en televisiezenders besteden de hele dag aandacht aan Sulawesi. Het noordwesten van het eiland werd 28 september getroffen door een aardbeving en een tsunami. Het officiële dodental is inmiddels opgelopen tot 1944, meldden de Indonesische autoriteiten maandag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Aan welke 'geheime' dingen werken Nick & Simon?

De samenwerkende hulporganisaties begonnen een actie voor de slachtoffers op Sulawesi. De hulporganisaties achter Giro555 zijn onder meer Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, Save the Children en UNICEF Nederland. Mensen die zelf een actie houden voor Giro555 kunnen het geld dat ze op deze manier inzamelen woensdag inleveren bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het eindbedrag wordt om 23.15 uur bekendgemaakt in het televisieprogramma Pauw (NPO1).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!