Gouden Televizier-Ring Beeld © ANP

POLL: wie gaat ervandoor met de Gouden Televizier-Ring?

11 oktober 2018 04:30

Nog een paar uur en dan weten we wie de Gouden Televizier-Ring wint. De belangrijkste publieksprijs in televisieland gaat dit jaar naar De Luizenmoeder, Expeditie Robinson of Beau Five Days Inside.

Wij zijn benieuwd wie jij denkt dat er gaat winnen. Laat hieronder je stem achter!

En kijk vanavond vanaf 20.00 uur naar de Televizier livestream op onze Facebook.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

La Cintura-zanger Alvaro Soler bij Gouden Televizier-Ring Gala

Alle genomineerden voor de Ring kunnen donderdagavond meermaals in de prijzen vallen. Zo maakt Beau van Erven Dorens ook kans op de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator. Hij neemt het hierbij op tegen Humberto Tan en Johnny de Mol. Laatstgenoemde is afwezig bij de uitreiking, hij geniet samen met zijn kersverse vrouw Anouk van Schie nog een paar dagen van de Portugese zon, nadat ze eerder deze week in het huwelijk traden. Gerard Ekdom neemt zijn plaats in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Britt Dekker doet verslag van het Televizier-Ring Gala

De Luizenmoeder-actrices Ilse Warringa en Jennifer Hoffman zijn beiden in de race voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ook Lies Visschedijk dingt mee naar de prijs, voor haar rol in Soof: Een nieuw begin. Eva Jinek kan voor het tweede jaar op rij de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice pakken. Vorig jaar liet ze Geraldine Kemper en Floortje Dessing achter zich, dit jaar neemt Jinek het op tegen Chantal Janzen en wederom Geraldine Kemper. Chantal Janzen schittert, net als Johnny de Mol, door afwezigheid. Het is niet bekend wie haar plaats inneemt.

Expeditie Robinson strijdt ook om de Digital Impact Award, een nieuwe prijs. Ook Wie is de mol? en Zondag met Lubach zijn genomineerd voor de onderscheiding voor televisiemakers die de kijkers het best online weet te bereiken. De Digital Impact Award is donderdag de eerste prijs die wordt uitgereikt, al tijdens de rode loper.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

5 Televizier-Ring Gala-momenten waardoor we van onze stoel vielen

De strijd om de Televizier Talent Award gaat tussen Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas. Lust kwam onlangs nog uitgebreid in het nieuws nadat ze vertelde 'niet integer te zijn behandeld door de Politie Amsterdam', waar ze jarenlang woordvoerder was. De politievrouw besloot hierop zich volledig te focussen op haar televisieloopbaan.

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt gepresenteerd door Jan Smit en Rik van de Westelaken. Jan is veteraan, hij praatte het gala ook in 2014, 2015 en 2016 aan elkaar. Rik is nieuw, hij neemt het stokje over van Art Rooijakkers die naar RTL verhuisde. Britt Dekker heeft donderdag de taak om de genomineerden en genodigden op te vangen op de rode loper voor de deur van het Amsterdamse AFAS Live. De ontwapenende blondine presenteert De rode lopershow met Frits Sissing, die het gala in 2006 en 2007 presenteerde. De rode lopershow en het Gouden Televizier-Ring Gala zijn vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!