Amanda Tsatsos-Balk en haar partner Stavros T. Beeld © Instagram

Amanda Balk geschokt door arrestatie man

18 oktober 2018 18:55

De man van realityster Amanda Tsatsos-Balk, de 44-jarige Stavros T., is aangehouden wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen in Wassenaar. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Boulevard. In drie woningen vond de politie circa 4200 planten.

"Ik ben geschokt en verdrietig"

Op drie achtereenvolgende dagen ontmantelde de politie eind september en begin oktober drie plantages. Na een tip van een buurtbewoner startten de autoriteiten een onderzoek en het bleek al snel raak. Agenten pakten de verdachte in dezelfde week op bij de hennepkwekerij in één van de panden. In zijn woning trof de politie in een kluis sieraden en contant geld aan.

Een van de woningen in Wassenaar

Volgens het Openbaar Ministerie is het niet zomaar een zaak. "De man wordt verdacht van het telen van zeer grote hoeveelheden hennep in een drietal woningen in Wassenaar gedurende een lange periode", zegt de persofficier van parket Den Haag. "Ook verdenken wij hem van de diefstal van elektriciteit en het witwassen van geld en sieraden, want wij denken dat hij deze heeft verkregen uit een misdrijf." Het OM heeft geconstateerd dat Stavros de huurder was van de drie panden.

"Dit nieuws heeft mij volledig overvallen"

Amanda zit in zak en as door de aanhouding. “Dit nieuws heeft mij, net zoals iedereen, volledig overvallen", zegt de realityster. "Ik ben geschokt en verdrietig, en heb geen idee wat er allemaal aan de hand is. Ik focus mij voorlopig op het welzijn van de kinderen, dat is het belangrijkste. En voor de rest is het afwachten wat er komen gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo sloeg Amanda Balk haar Griekse god aan de haak

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft onlangs besloten dat Stavros negentig dagen in voorarrest blijft wegens de aanwezigheid van ernstige bezwaren. "We hebben hierbij rekening gehouden met de onderzoeksgrond - het onderzoek loopt nog - en het herhalingsgevaar", laat een woordvoerder weten. 

Advocaat Gerard Spong, die samen met een kantoorgenoot de verdachte bijstaat, wil niet veel kwijt. "Ik kan bevestigen dat hij negentig dagen in bewaring is gesteld. Wij hebben daartegen hoger beroep aangetekend", zegt de bekende raadsman. "Tevens heeft mijn cliënt een verklaring afgelegd, maar daar doe ik inhoudelijk geen mededelingen over."

Amanda geniet bekendheid sinds haar deelname aan het RTL-programma De Gouden Kooi. Het model deed ook mee aan Echte meisjes in de jungle en is deelnemer van het nieuwe programma Boxing Stars. In mei 2009 had ze een relatie met Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack. Ze kregen in maart 2012 een kind, kort nadat ze uit elkaar gingen. In mei dit jaar trouwde Amanda met de verdachte Stavros op het Griekse Mykonos.

Amanda Tsatsos-Balk en haar partner Stavros T.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!