Megyn Kelly is show kwijt na blackface-ophef

25 oktober 2018 19:16

De Amerikaanse talkshowpresentatrice Megyn Kelly moet diep door het stof na een onhandige uitspraak over blackface. Hoewel ze haar excuses aanbood liet haar agent haar vallen en nu heeft ook haar werkgever NBC besloten om met haar programma te stoppen, meldt TMZ.

"Je komt tegenwoordig in de problemen als je als blank persoon zwarte schmink gebruikt voor Halloween of andersom"

Dinsdag zei Kelly in haar Megyn Kelly Today-show dat ze niet snapte waarom iemand zich niet zwart zou mogen schminken voor Halloween, wat tot enorme ophef leidde in Amerika.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

NBC lokt Megyn Kelly weg bij Fox News

"Je komt tegenwoordig in de problemen als je als blank persoon zwarte schmink gebruikt voor Halloween of andersom. Toen ik klein was, was dat nog prima zolang je je maar verkleedt als een personage", zei Megyn. Ze haalde daarna een voorbeeld aan uit The Housewives of New York waar iemand verkleed ging als Diana Ross en daarbij haar huid donker had gemaakt. "Mensen zeggen dat dat racistisch is maar ik voel dat niet zo. Wie houdt er niet van Diana Ross en zou haar voor een dag willen zijn? Ik snap niet dat dat racistisch is op Halloween."

Kelly laat het er volgens TMZ niet bij zitten en heeft haar advocaat ingeschakeld. NBC zendt voorlopig herhalingen van haar talkshow uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!