Beeld © ANP

Voetbal Inside geen kijkcijferhit na uitspraken Johan Derksen

01 december 2018 08:35

Op sociale media is dagenlang onvrede geuit over de uitspraken van Johan Derksen over de acceptatie van homo's in de voetbalwereld. Maar zijn aangekondigde toelichting op die uitspraken trokken vrijdagavond minder kijkers dan de commotie zou doen vermoeden. Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek hebben 599.000 vrijdagavond naar Veronica Inside gekeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael van Praag vindt grappen Johan Derksen niet van deze tijd

Gemiddeld trekt het programma op de vrijdagavond 517.000 kijkers. Derksen reageerde op zijn eigen uitspraken en de kritiek met "ik neem direct aan dat de grappen die wij hier maken van een bedenkelijk niveau zijn, maar wij zijn van de voetbalkantinehumor en het is niet kwaadaardig bedoeld". Derksen maakte geen excuus, maar erkende wel dat hij "makkelijk praten" heeft als hetero. Hij vertelde verder "nooit een probleem met homo's te hebben gehad". Wel vraagt hij zich af waar "de goegemeente zich druk over maakt".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen over ophef: 'Ik heb nooit iets naars over homo's gezegd'

"Het zal best een worsteling zijn voor homo's om uit de kast te komen. Maar het is beter dan jezelf verloochenen. Iedere dag is een dag te lang. Als je vrienden je laten vallen, zijn het je vrienden niet", zei hij. Ook zegt Derksen ervan te schrikken als ouders gek reageren op het feit dat hun kind homoseksueel is. "Je kind moet gelukkig zijn. Beter een gelukkig homokind, dan een ongelukkig kind dat iets verzwijgt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen: 'Ik ben van alles, maar niet homofoob'

De voetbalanalist reageerde onlangs op tv op twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer in voetbalstadions. "Op de tribunes worden veel onvriendelijke dingen gezegd, je moet niet negatief of kwetsend over homo's zijn. Dat homo als scheldwoord wordt gebruikt, dat hoort niet, dat is onbeschaafd. Maar het is niet zo dat homo's heilig zijn verklaard en er geen grapjes over gemaakt mogen worden." Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo's mee te maken hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sponsors Voetbal Inside zijn het niet eens met Johan Derksen

Alle persoonlijke verhalen die gedeeld werden op Twitter noemde Derksen "huilverhalen". "Ik kan wel dromen wat ze hebben meegemaakt. Verman je en kom uit de kast. Homo's moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!