Beeld © ANP

Nieuwe film Nicole Kidman niet in bioscoop

01 december 2018 15:20

Boy Erased, een veelgeprezen drama met acteurs Nicole Kidman en Russell Crowe in de hoofdrollen, komt niet uit in de Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicole Kidman opgeschrikt door schietpartij

Boy Erased vertelt het waargebeurde verhaal van een homoseksuele jongen die door zijn ouders naar een christelijk heropvoedingskamp wordt gestuurd in de hoop dat hij hetero kan worden. De ouders worden gespeeld door Nicole Kidman en Russell Crowe; de jongen door acteur Lucas Hedges. Bijrollen zijn er voor populaire acteurs als Xavier Dolan, Troye Sivan en Flea, vooral bekend als bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicole Kidman schrapt première vanwege natuurbranden

Het drama ontving overal lovende recensies. Volgens kenners zou Boy Erased zelfs kans maken op enkele Oscarnominaties, onder meer voor Nicole Kidman. De opbrengst van de film viel echter tegen; tot nu toe bracht het drama wereldwijd 5 miljoen euro op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicole Kidman heeft weinig contact met adoptiekinderen

Distributeur Universal Pictures had de film gepland staan voor een release begin februari, vlak voor de Oscaruitreiking. Maar deze week is besloten Boy Erased toch niet uit te brengen. “Het commercieel potentieel van de film is beperkt gebleken in landen waar deze reeds is uitgebracht”, geeft een woordvoerder desgevraagd als reden. Ook in België zal de film niet in de bioscopen worden uitgebracht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!