Johan Derksen: geen privégesprek met minister over lhbt

05 december 2018 20:00

Johan Derksen en emancipatieminister Ingrid van Engelshoven gaan niet met elkaar in gesprek. Ingrid van Engelshoven nodigde de voetbalanalist van het programma Veronica Inside uit voor een gesprek over homofobie nadat meerdere negatieve uitlatingen over lhbt’ers van hem hadden geleid tot een stortvloed aan kritiek.

Johan Derksen zei in november in het tv-programma onder meer dat ,,homo's moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen". Ook zouden ze volgens hem wat meer zelfspot moeten hebben. Met de hashtag #SorryJohan deelden vele honderden gays en lesbiennes vervolgens hun schrijnende coming out-verhalen. Ingrid van Engelshoven steunde de lhbt’ers en noemde het “pijnlijk hoe achteloos Johan Derksen zijn kwetsende uitspraken doet”.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Sponsors Voetbal Inside zijn het niet eens met Johan Derksen

Johan Derksen reageerde vrijdag in de uitzending en stelde dat hij zichzelf niet homofoob vindt, maar dat hij wel harde grappen over lhbt'ers mag maken. Hij snapt het verwijt niet dat zijn uitlatingen bijdragen aan een negatief klimaat voor lhbt’ers. Hij zei alleen met de minister in debat te willen gaan aan tafel bij Veronica Inside.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Sponsors Voetbal Inside zijn het niet eens met Johan Derksen

Maar hier past Ingrid van Engelshoven voor. Zij laat woensdag via haar woordvoerder weten dit “niet de juiste setting voor een genuanceerd gesprek te vinden”. Aan tafel bij Veronica Inside worden regelmatig ‘grappen’ gemaakt die veel mensen seksistisch en racistisch vinden. Zo haalde Johan regelmatig uit naar Sylvana Simons.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Twitterend Nederland reageert op Johan Derksen

Ingrid van Engelshoven was niet de enige politicus die zich ergerde aan de uitlatingen van Johan Derksen en de weigering excuses aan de lhbt-gemeenschap te maken. Onder meer PvdA, D66 en CDA namen stelling tegen de uitspraken van Derksen. Vicepremier Hugo de Jonge kwalificeerde de uitspraken van Johan Derksen als ,,lomp''.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!