Beeld © ANP

Kensington wint Song van het Jaar met Slicer

07 december 2018 23:34

Het nummer Slicer van de Utrechtse band Kensington is uitgeroepen tot 3voor12 Song van het Jaar. Tijdens het gelijknamige festival in TivoliVredenburg in Utrecht werd vrijdagavond de winnaar bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Komt Kensington met een eigen festival?

Gitarist Casper Starreveld van Kensington noemt de prijs "een prachtig einde van een topjaar". "Super tof dat men Slicer de Song van het Jaar vond. Heel onverwachts en daarom nog leuker. We zien deze prijs ook wel een beetje als een bredere waardering voor het album Control en alles wat we de afgelopen jaren hebben neergezet als band."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kensington favoriet voor songfestival in 2019

Het publiek verkoos het nummer door online een top 10 samen te stellen met favoriete nummers van het afgelopen jaar. Achter Slicer eindigden Arctic Monkeys (Four Out Of Five) op de tweede plaats en Imagine Dragons (Natural) op plek drie. In de top tien staan in totaal vijf Nederlandse bands, waaronder Kraantje Pappie, De Staat en Bløf & Geike.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans van Coldplay en Kensington kunnen hun hart ophalen

De 3voor12 Song van het Jaar wordt sinds 1985 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Osdorp Posse (1998), Krezip (2000), Johan (2001), Kyteman (2009), Dotan (2014), Tame Impala (2015) en De Staat (2016). Vorig jaar ging de Canadese rockband Arcade Fire er met de titel vandoor voor hun nummer Everything Now.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!