Stormy Daniels Beeld © ANP

Stormy Daniels moet Trump 260.000 betalen

12 december 2018 04:53

Een flinke tegenvaller voor Stormy Daniels. De porno-actrice moet haar knip trekken en maar liefst 260.000 euro aan Donald Trump betalen vanwege een zaak die ze tegen hem had aangespannen voor laster. Daarvoor stelde de rechter haar afgelopen oktober in het ongelijk en nu is er beslist dat ze een schadevergoeding moet betalen.

De Amerikaanse president had oorspronkelijk een veel hoger bedrag geëist; de 260.000 euro die hij nu krijgt dekt ongeveer driekwart van de gemaakte advocatenkosten. Het juridische team van Trump is ondanks dat toch tevreden en noemt de uitspraak 'een absolute overwinning'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Stormy Daniels hekelde regels Big Brother'

Michael Avenatti, de advocaat van Daniels, laat het er niet bij zitten en zegt in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. "Er wordt geen cent betaald." Avenatti benadrukte eveneens dat er nog een andere zaak van zijn cliënt tegen Trump en zijn voormalig advocaat Michael Cohen loopt, over het verbreken van een vertrouwelijke verbintenis die Daniels vlak voor de presidentsverkiezingen van 2016 had ondertekend.