'Werken aan Star Wars is net als de CIA'

13 december 2018 11:41

Mark Hamill mag de scripts van Star Wars niet meer met hem mee naar huis nemen. De acteur, die al sinds de eerste delen in de sciencefictionsaga speelt, moet wennen aan de nieuwe veiligheidsmaatregelen van Disney om het lekken van informatie te voorkomen.

"Tegenwoordig voelt het alsof ik voor een geheime organisatie werk, zoals de CIA"

Volgens de acteur zijn de maatregelen voor het volgende deel erger dan ooit. "Ze vliegen de nieuwe scripts naar onze locatie met iemand van het bedrijf," vertelde hij aan Entertainment Weekly. "Ze geven het daar aan me en wachten tot ik het heb gelezen, en dan moet ik het meteen teruggeven. Helemaal geen stress dus! Je kan het script niet eens mee naar huis nemen. Dat is hoe het nu is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Lichtzwaard Star Wars toch niet geveild

De acteur moet zijn tekst dus erg snel uit zijn hoofd leren, wat in vorige delen nog niet het geval was. Toen mocht hij aantekeningen maken, en soms delen mee naar huis nemen. "Toen ik het eerste script van Star Wars ooit las, dacht ik: 'Wow, dit is het mafste wat ik ooit heb gelezen.' Ik gaf het aan mijn beste vriend om te lezen, en hij zei: 'Dit is echt te gek, kan ik het aan een vriendin geven?' Zo werd het gelezen door al mijn vrienden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Ed Sheeran heeft rolletje in Star Wars

"In de jaren '70 gaf niemand erom. Tegenwoordig voelt het alsof ik voor een geheime organisatie werk, zoals de CIA."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!