Beeld © KRO-NCRV

Yvon Jaspers: Boeren Boer Zoekt Vrouw hebben veel lef

18 augustus 2016 12:46

Boer Zoekt Vrouw Internationaal is terug. Vanaf volgende week zondag gaat Yvon Jaspers samen met vijf Nederlandse boeren in het buitenland op zoek naar de liefde van hun leven. De presentatrice kreeg meer brieven dan ooit.

Waarom komt er weer een serie van Boer Zoekt Vrouw Internationaal en niet een serie in Nederland?

Veel Nederlandse boeren hebben gekozen om hun leven op te bouwen in het buitenland. In landen als Canada en in Oost Europa liggen al jarenlang fantastische agrarische mogelijkheden. Veel van die boeren hebben zich gestort op het opbouwen van een boerderij en de liefde is erbij ingeschoten. De taal en het cultuurverschil maken het niet altijd gemakkelijk om een liefde te vinden in het buitenland. En daar komt bij dat veel Hollandse mannen ook een Nederlandse dame willen. Er waren naar aanleiding van de vorige internationale serie zoveel aanmeldingen dat we met trots vijf nieuwe boeren kunnen presenteren! Vijf heel verschillende boeren die hunkeren naar de liefde.

Je bent weer in korte tijd de wereld overgevlogen. Hoe was het?

Het was bijzonder afwisselend! We gingen van arm naar rijk en van storm naar hitte. Wat zo mooi is, is dat we natuurlijk naar de plekken gaan waar het voor boeren paradijselijk is. Niet naar de grote steden, zeker niet naar de toeristische plaatsen, maar juist naar de ruimte en naar de vrijheid. Het is alsof we in elk land De Achterhoek of Brabant opzoeken. Je ziet van alle landen het boerenleven. Ook al vlieg ik naar de andere kant van de wereld, uiteindelijk zit ik bij een Nederlandse boer aan de keukentafel en voelt het heel erg vertrouwd.

Thumbnail

Foto: ANP

Waarin verschillen deze boeren van de boeren uit de eerste Internationale serie?

Ze verschillen niet alleen van de eerste Internationale serie, ze verschillen van al die 75 boeren die al ooit mee hebben gedaan aan Boer zoekt Vrouw. Ze hebben bedrijven die we niet eerder zagen, dat maakt het voor onze boerenkijkers ook extra interessant. Maar daarnaast zijn het mannen met lef, dat is zeker. Ze hebben het aangedurfd om, soms zelfs in hun eentje, alles achter zich te laten en hun grote boerendroom te verwezenlijken. Ze hebben ook het lef om zich open en eerlijk te laten zien. Ze willen niet langer alleen, ze willen samen. Daarin zal bijna iedereen zich herkennen.

Waarom willen deze boeren een Nederlandse partner en niet iemand uit het land waar ze wonen?

Wat ik van veel boeren hoor, is dat ze een vrouw willen die een Nederlandse mentaliteit heeft. Niet lullen maar poetsen. Iemand die van aanpakken weet en die het woord ‘gezellig’ kent. Iemand die weet wie Jip en Janneke zijn en pannenkoeken kan bakken. Leg dat maar eens uit aan een Oost Europese! Natuurlijk speelt de taal ook een grote rol en misschien versterkt de liefde voor Nederland als je zo ver weg bent.

Kun je iets prijsgeven over de identiteit van de boeren?

Er is voor elke vrijgezelle vrouw met interesse in het boerenleven wat wils. De leeftijden, de karakters, de landen en bedrijven zijn allemaal zo verschillend dat er zeker iemand tussen moet zitten waar je hart sneller van gaat kloppen, haha. Maar je moet natuurlijk vooral zelf gaan kijken!

Je gaat natuurlijk nog een keer lang weg voor de logeerweken. Zie je daar tegenop? Hoe vinden je kinderen dat?

Mijn kinderen zijn best gewend dat ze een moeder hebben die veel op pad is. Wat veel goed maakt is dat ik, als ik niet aan het werk ben, verander in een huismus. Een moeder die met thee, koekjes, chocoladecake en kleurpotloden in de tuin zit. En als de boeren in Nederland zijn, leren Keesje en Tijl ze ook kennen wat het natuurlijk extra leuk maakt als ik daarna vol verhalen terug kom. Keesje en Tijl zijn een van de eersten die weten hoe de zoektocht van de boeren uiteindelijk verloopt. Inmiddels zijn ze op een leeftijd dat ze dat zelf heel interessant vinden dat ze met een ‘staatsgeheim’ rondlopen, haha!

Thumbnail

Foto: ANP

Komt er hierna weer een binnenlandse serie of zijn de boeren op?

De boeren zijn nog lang niet op! Zonder overdrijven kan ik zeggen dat er al weer honderden Nederlandse aanmeldingen zijn. Dus als het aan mij en de boeren ligt, kunnen we nog jaren vooruit. Nu nog een paar mooie brieven van vrijgezelle vrouwen die in zijn voor avontuur. Het belooft een heel mooie serie te worden!

De eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw Internationaal is op zondag 28 augustus om 20.20 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!