Rutger Castricum schaamt zich niet voor televisieverleden

19 januari 2019 12:45

Rutger Castricum, bekend van vooral zijn provocerende werk bij GeenStijl, is een compleet andere weg ingeslagen nu hij ouder wordt en vader is van vier kinderen. "Ik heb altijd gezegd: dit blijf ik niet tot mijn 50ste doen. Als je haar dunner wordt, moet je oppassen", zegt de presentator en documentairemaker van PowNed in een interview met AD Magazine.

"In die tijd was ik de gevreesde jongen, de zuiger en de klootzak, maar politici vonden het ook wel interessant"

Rutger Castricum, die vier kinderen heeft in de leeftijd van twee maanden tot zeven jaar oud, geniet erg van het ouderschap. "Meneer Castricum met zijn vier kinderen. Ze zoeken het niet achter me. Imago hè. Maar het vaderschap is echt te gek hoor." Hij schaamt zich tegenover zijn kinderen niet over de televisie die hij heeft gemaakt in het verleden. Hij is trots op wat hij heeft bereikt, vooral in zijn omgang met politici. "In die tijd was ik de gevreesde jongen, de zuiger en de klootzak, maar politici vonden het ook wel interessant."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Rutger Castricum meer de diepte in

Maar twee jaar geleden sloeg de programmamaker een andere weg in, na een gesprek met de NPO. "Je kunt niet altijd dezelfde Rutger blijven. Op een gegeven moment wil je laten zien dat je meer kan dan alleen drieminutenfilmpjes maken". Daarmee begon Castricum aan een reeks goed ontvangen documentaires, zoals Feyenoord op 1, Druk! en Marokko op 1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Rutger Castricum volgt Rotterdamse jongeren

Op dit moment is hij bezig met het politieke programma De Hofbar op NPO2, maar denkt daarnaast nog niet aan de verre toekomst. "Laat ik eerst dit tot een succes maken. Ik ben happy nu. Heb hierin ook nog een hoop te leren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!