Salma Hayek hekelt kritiek op haar huwelijk

06 maart 2019 14:30

Salma Hayek noemt iedereen die haar huwelijk met miljardair François-Henri Pinault in twijfel trekt racistisch. Die scherpe kritiek uitte ze woensdag in een gesprek met tijdschrift Town & Country. Hayek, 52, is sinds 2009 getrouwd met de 56-jarige Pinault. Het stel heeft samen een 11-jarige dochter.

"Veel mensen reageerden geschokt toen ze hoorden met wie ik trouwde", zegt de Amerikaans-Mexicaanse actrice. "Sommigen zijn nu zelfs geïntimideerd door mij. Dat is in feite een vorm van racisme: zij kunnen het simpelweg niet geloven dat een Mexicaanse het leven leidt dat ik heb, en ze zijn daardoor ongemakkelijk bij mij in de buurt."

Zelf kon Hayek zich geen beter huwelijk wensen. "Ik kan bij hem in de buurt zijn wie ik wil zijn, ik krijg niet het gevoel dat hij me wil beperken." Hoe de twee elkaar kennen, wil de actrice niet zeggen. "Het is zo'n romantisch, geweldig verhaal, maar het is van mij."

Hayek is een van de gezichten die zich in een vroeg stadium aansloot bij de Times Up-beweging, om zo meer gelijkheid voor vrouwen te realiseren. Ook was ze een van de vrouwen die zei onheus bejegend te zijn door Hollywoodproducent Harvey Weinstein.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!