Winnaar ShinShan van Holland's Got Talent Beeld © RTL Boulevard

Favoriet ShinShan wint finale van Holland's Got Talent

17 maart 2019 10:56

Jean Salazar Tavera, beter bekend als ShinShan, won gisterenavond de finale van Holland’s Got Talent. De topdanser blies de jury helemaal van hun stoel met een prachtige dans op het nummer Birds. Volgens jurylid Dan Karaty is de 17-jarige danser rijp voor een internationale carrière. De jonge Pietje Tomassen (10) werd tweede, violist Adinda van Delft (10) eindigde op de derde plek.

"Mijn moeder geeft mij zoveel support"

ShinShan won een geldbedrag van 50.000 euro, waarmee hij zijn danscarrière een boost kan geven. "Ik voel me echt goed, ik voel me big", zei hij na afloop tegen RTL Boulevard. "Emoties. Energie van familie en vrienden. Wauw. Mijn familie is nummer één. Mensen zien het amper. Mijn moeder geeft mij zoveel support."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shinshan maakt indruk bij Holland's Got Talent

"Ik vind het heel terecht. Met zoiets moeilijks, je kunt dat veel moeilijker verkopen dan een lied. Maar hij was absoluut mijn favoriet, ik had de tranen in mijn ogen", reageerde Angela Groothuizen, die bij de auditie van ShinShan de gouden buzzer indrukte. "Deze jongen, ik heb hem op een app gezet van een programma in Amerika. Ze dachten allemaal 'what the fuck, wie is dit'. Ik denk echt dat hij groot kan worden."

Jurylid en choreograaf Dan Karaty is supertrots op ShinShan. "Ik kan niet blijer zijn. Er is iets bijzonders aan hem", vertelde hij na afloop. "Jean vertelt een verhaal als hij danst, een verhaal dat je gelooft. Niet veel mensen kunnen dat zo makkelijk doen. Zijn dans is ongelofelijk goed."

ShinShan en zijn moeder kort na de uitslag

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!