Beeld © ANP

Nicole Kidman baalt van sexy actievrouwen

28 maart 2019 19:11

Nicole Kidman vindt het irritant dat vrouwelijke actiehelden er in films tiptop moeten uitzien. "Heel vaak wanneer je een vrouw in een actiefilm ziet, dan moet ze er prachtig uitzien, superstoer zijn, in staat zijn om met pistolen te schieten terwijl ze hoge trappen geeft, lipstick op heeft en slank is", zegt de actrice in een interview met The Guardian. "Ze zijn een klasse actiehelden op zich."

"Ik wil een van die vrouwen zijn die helpt het pad vrij te maken voor de volgende generatie"

De 51-jarige Nicole zegt dat dit beeld in haar nieuwe actiefilm Destroyer wel anders is. "Het is ruig, rauw en heel authentiek", vertelt de actrice over haar rol van een politiedetective met weinig opsmuk. "Het is heel anders om een vrouw zo'n grote rol te geven die eruit ziet zoals zij, die zich gedraagt zoals zij, die geplaagd wordt door schaamte, wrok en woede terwijl ze daarnaast ook moeder is - en nog een slechte moeder ook."

Nicole, die zelf in films als Batman Forever en Dead Calm te zien was als sexy actieheldin, vindt het verrassend dat een dergelijke actievrouw niet de norm is. "Ik ben altijd geschokt door de harde wijze waarop vrouwen bevooroordeeld worden en dat zou ik niet moeten zijn. Ik zou inmiddels wel moeten weten dat dat nou eenmaal zo is." De actrice hoopt dat het voor toekomstige vrouwelijke collega's wel anders is. "Ik wil een van die vrouwen zijn die helpt het pad vrij te maken voor de volgende generatie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!