Raymi Sambo maakt voorstelling over Zwarte Piet

1 april 2019 17:54

Raymi Sambo organiseert op woensdag 10 april een speciale theateravond over Zwarte Piet. De bekroonde acteur wil met zijn initiatief naar eigen zeggen “niet de emoties rondom deze karikatuur bagatelliseren, maar deze wel in een bredere context plaatsen van vooroordelen en onwetendheid”.

De voorstelling vindt plaats in De Melkweg in Amsterdam. Samen met Sambo presenteren negen andere artiesten vanuit hun eigen discipline en achtergrond uiteenlopende en soms verrassende visies, persoonlijke ervaringen, historisch perspectief en persiflages rond Zwarte Piet. Antropologe Gloria Wekker verzorgt een speciale bijdrage. Mocht de verkoop van de theateravond goed lopen, wordt er mogelijk een tweede voorstelling gepland.

Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Sambo maakt met zijn gezelschap Raymi Sambo Maakt al jarenlang taboedoorbrekende interactieve theatervoorstellingen over heikele thema's. Hiervoor won hij onder meer de Spotlight-award tijdens de Black Achievement Month en de Winq Diversiteitsprijs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!