Beeld © ANP

‘Avril Lavigne is al zestien jaar dood’

02 april 2019 21:14

Beyoncé was nooit zwanger, Katy Perry is eigenlijk mini-Miss JonBenét Ramsey, Avril Lavigne blijkt al jaren niet meer onder ons en Melania Trump is stiekem een beveiligingsbeambte. Zomaar een greep uit wat hardnekkige complottheorieën. De meest bizarre op een rij.

“Mijn vrouw Melania, die hier toevallig naast mij staat.”

Paul McCartney vervangen door lookalike

Een van de vermakelijkste broodje-aapverhalen is toch wel die over Paul McCartney. De voormalige Beatle zou in 1966 zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Om hun succes niet in de weg te staan, besluiten de overige Beatles John Lennon, Ringo Starr en George Harrison dit stil te houden. Ze gaan verder met dubbelganger William Campbell. Als deze theorie in 1969 via de Amerikaanse dj Russ Gibb zijn weg naar buiten vindt, bedoeld als satire, storten de media zich er bovenop. Vervolgens omarmen de Beatles deze roddel zelf ook, ze slaan er zelfs een behoorlijk slaatje uit. In zo'n beetje elke plaat van het viertal vallen wel 'clues' te ontdekken, met de albumhoes van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band als magnum opus.

Ook in talloze Beatles-nummers zitten aanwijzingen verstopt die 'bewijzen' dat Paul McCartney niet langer onder ons is. De reprise van Strawberry Fields Forver spant de kroon, waarop in de achtergrond te horen is hoe John Lennon zegt Paul te hebben begraven (“I Buried Paul…”). Als dit in een later interview ter sprake komt, verwijst hij die uitleg naar het rijk der fabelen en doet het af als grap: "Ik zei cranberry sauce." Paul McCartney heeft meerdere keren aangegeven altijd hartelijk te hebben gelachen om de verhalen.

Katy Perry is vermoorde mini-Miss JonBenét

De zesjarige JonBenét Ramsey uit Colorado komt in 1996 gruwelijk aan haar einde: ze wordt na een paar uur te zijn vermist verkracht en vermoord teruggevonden in de kelder van haar ouderlijk huis. De zaak trekt jarenlang veel media-aandacht. In 2014 steekt een bijzonder gerucht de kop op: JonBenét leeft nog, ze scoort tegenwoordig als Katy Perry de ene na de andere wereldhit. De liedjes en videoclips van Perry staan volgens fanatici 'bol van aanwijzingen' en de gelijkenis tussen JonBenét toen en Katy Perry nu is volgens hardnekkige believers 'treffend'. Katy zelf vindt het op z'n zachts gezegd niet erg smaakvol hoe complotfreaks de moord op een klein meisje aangrijpen voor hun kletspraat op internet. "De moord op een kind is niet iets om te lachen en grappen over te maken", aldus de Roar-zangeres in een tweet. De moord op JonBenét is nog altijd niet opgelost, hoewel ene Gary Olivia (54) begin dit jaar per brief aan een vriend zou hebben opgebiecht de dader te zijn.

Beyoncé was nooit zwanger

Tijdens een interview in de Australische talkshow Sunday Night ontstaat ophef over de zwangere Beyoncé. Als ze gaat zitten lijkt haar babybuik in te deuken. De zangeres zou een prothese dragen en helemaal niet in verwachting zijn. Ook is er onduidelijkheid over het aantal maanden van haar zwangerschap: vier maanden, vijf maanden? Ze spreekt zichzelf een keer tegen, wat de geruchten alleen maar aanwakkert dat Bey en manlief Jay-Z een draagmoeder hebben ingeschakeld. Dan blijft de zangeres mooi in shape. Toegegeven, het fragment waarop te zien is hoe ze gaat zitten oogt wat vreemd. Later showt Beyoncé andere foto’s van haar ontblote babybuik op Instagram. De storm gaat desondanks niet helemaal liggen.

Alsof dat niet al merkwaardig genoeg is, duiken ook verhalen op over haar zus Solange. Dat is volgens de complottheoretici niet haar zus, maar haar dochter. Beyoncé zou op haar twaalfde zijn gevallen, waarna haar ouders besluiten dit stil te houden en de kleine Solange op te voeden alsof het hun eigen spruit is. Ander praatje: Beyoncé is ouder dan ze zegt. Ze is niet van 1981, maar van een eerder bouwjaar. De geruchten zijn gebaseerd op uitspraken van Gabrielle Union, jeugdvriendin van Bey, die in een interview hun vriendschap aanhaalt en vertelt over hoe close ze waren in hun tienerjaren. Omdat ze nogal schelen (Union is van 1972) kan dit volgens samenzweerders niet kloppen. Als ook vader Knowles daar per ongeluk een schepje bovenop doet in een gesprek met een New Yorkse radiozender (hij rept over Pink en Usher als 'leeftijdsgenoten' van zijn dochter), slaat de Bey-gemeente helemaal op tilt. Enfin, voor de fans is Beyoncé ‘the universe’, dus in dat opzicht klopt 1981 als geboortejaar inderdaad niet...

Avril Lavigne is al zestien jaar dood

De Canadese zangeres Avril Lavigne berooft zichzelf in 2003 van het leven na de dood van haar geliefde opa, haar steun en toeverlaat. Lookalike Melissa Vandella neemt haar plaats in. Dat doet ze volgens de fans sinds Avrils eerste album Let Go in 2002 al regelmatig, om paparazzi te foppen. Klinkt 'complicated', maar de diehards zijn ervan overtuigd. Online circuleert een bulk aan 'bewijs'. Fans analyseren aan de lopende band foto’s en videoclips van 'de echte' Avril' en nepperd Melissa. Dat de rockster haar imago van punkprinses wellicht zat is en een ander genre wil aanboren, wordt vooralsnog opzij geschoven. Avril Lavigne zelf reageert in 2014 in een video op Facebook laconiek op de verhalen: “Nee joh, ik ben niet dood. Ik denk dat ze gewoon niets anders hebben om over te praten."

Het was een poosje stil rond de nu 34-jarige zangeres als gevolg van de ziekte van Lyme. Met haar nieuwe album Head Above Water laat ze horen dat Avril Lavigne er nog steeds is. De enige echte.

Beveiligingsbeambte speelt voor Melania Trump

Melania Trump is vervangen door een dubbelgangster. Onder de hashtag #fakemilania verschijnen op Twitter berichten met foto's waarop te zien zou zijn dat de vrouw aan de zijde van Donald Trump niet altijd zijn Melania is. De verdenking valt al snel op een beveiligingsbeambte, die inderdaad veel weg heeft van de 48-jarige First Lady. Een mega zwarte zonnebril doet de rest. Het is comedian Andrea Wagner Barton die de theorie opwerpt na het zien van een persconferentie, waarbij de Amerikaanse president naar zijn eega verwijst als: “Mijn vrouw Melania, die hier toevallig naast mij staat.” Volgens Barton is dat raar om te zeggen. Ach, uit de mond van Trump rollen wel gekkere dingen. De complottheorieën over een 'fake Melania' gaan al rond sinds Trumps verhuizing naar het Witte Huis, waar Melania niet zou kunnen aarden en derhalve niet altijd aanwezig is. Als ze in 2018 een maand lang uit de picture verdwijnt in verband met een nieroperatie, zijn de rapen in de pers gaar. Verkeert het huwelijk van de Trumps in zwaar weer? En: hoe ziek is Melania? Dan duikt ze plots weer op aan de zijde van haar man. Of het hier de échte Melania betreft, is dus allerminst zeker...

Courtney Love heeft Kurt Cobain vermoord

Als we de docudrama Soaked In Bleach uit 2015 moeten geloven is Courtney Love verantwoordelijk voor de dood van Nirvana-frontman Kurt Cobain. De twee hebben jarenlang een tumultueus huwelijk – ze lusten wel pap van verdovende middelen – maar moord..? Courtney zou de rocker op 5 april 1994 door het hoofd hebben geschoten en zijn zelfmoord in scène hebben gezet. De afscheidsbrief die de politie bij hem aantreft zou wel eens door Courtney Love kunnen zijn opgetekend. Diverse handschriftexperts menen op basis van een aantal kenmerken dat de brief uit 'meerdere losse delen' bestaat  en dat het deel van 'vaarwel vrede wereld' pas later is toegevoegd. Ook zouden op het wapen geen (bruikbare) vingerafdrukken zitten. In de docu Kurt & Courtney uit 1998 komt ook al naar voren dat de rol van Courtney Love dubieus is. Voormalige chef van de politie in Seattle Norm Stamper pleit al jaren voor heropening van de zaak. Vooralsnog tevergeefs.

O.J. Simpson is de vader van Khloé Kardashian

Net als je denkt dat er niets meer te verzinnen valt over de Kardashian-clan duikt dit kroniekje op: niemand minder dan O.J. Simpson is de echte vader van Khloé Kardashian. Haar moeder Kris Jenner zou in de jaren voor het mega proces tegen de voormalige American Football-held een affaire met hem hebben gehad. Simpson staat in 1995 terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Ondanks dat hij de enige verdachte is en het OM met overtuigend bewijs komt, spreekt de jury hem vrij. Jenner is in die periode getrouwd met Robert Kardashian, een van Simpsons advocaten. Robert heeft volgens zijn latere vrouw Ellen vlak voor zijn dood in 2003 gezegd dat hij altijd heeft getwijfeld of hij de vader is van Khloé. Complotici zijn er heilig van overtuigd. Die zien meer gelijkenissen tussen Simpson en Khloé dan tussen haar en Robert Kardashian. Oordeel zelf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!