Beeld © Fox Broadcasting Co.

Empire stopt na seizoen zes

13 mei 2019 16:10

De Amerikaanse serie Empire stopt na komend seizoen. Dat meldden Amerikaanse media maandag op basis van een bericht van zender Fox. Empire was afgelopen maanden veel in het nieuws door acteur Jussie Smollett, die de spil vormde in een - al dan niet door hem zelf opgezette - mishandelingszaak.

Begin deze maand werd nog bekendgemaakt dat er een zesde seizoen van de serie komt. Dat blijkt nu het laatste. Fox meldde toen dat Jamal Lyon, het personage van Jussie Smollett, daarin niet te zien zou zijn. De acteur werd uit de serie geschreven nadat hij werd verdacht van het doen van een valse aangifte van mishandeling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jussie Smollett voorlopig niet terug in Empire

De optie op een verlenging van zijn contract werd wel gelicht, waardoor de deur voor een terugkeer op een kier bleef staan. Dat tot genoegen van veel van zijn collega's; waar Fox huiverig was om Smollett te laten terugkeren, namen zijn medeacteurs het voor hem op. Zij vroegen om zijn comeback. De aanklager had alle aanklachten tegen de acteur ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Empire-actrice onthult ster op Walk of Fame

Wat het beëindigen van de serie voor een mogelijke terugkeer van Smollett betekent, is onduidelijk. "We zijn blij dat de serie stopt met een knal", zei het hoofd van Fox' entertainmentafdeling tegen Amerikaanse media. Ze noemde zes seizoenen "een vrij opmerkelijke looptijd" voor een Amerikaanse serie. Empire kampte de laatste seizoenen met dalende kijkcijfers.

Empire is een drama over hiphop-ster Lucious Lyon, gespeeld door Terrence Howard, zijn familie en zijn entertainmentbedrijf. De vrouwelijke hoofdrol is voor actrice Taraji P. Henson.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!