Rapper Bow Wow gaat met pensioen

08 augustus 2016 02:57

Bow Wow stopt met rappen. Hij wil zich volledig gaan richten op zijn acteercarrière. Dat maakte de voormalig kindster, die eigenlijk Shad Moss heet, zondag zelf bekend op Twitter.

"Pensioen betekent alleen dat het tijd is voor een nieuw avontuur. Meer dan 10 miljoen verkocht. Dit is de laatste", verkondigde hij over de release van zijn nieuwste album. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn dertigste zou stoppen met muziek. Ik zie mezelf gewoon niet nog rappen als ik dertig ben", aldus de 29-jarige in een latere tweet.

Bow Wow bracht op zijn dertiende zijn eerste album uit, toen nog als Lil Bow Wow. Twee jaar later liet hij het eerste gedeelte van zijn artiestennaam vallen. "Ik ben nu ouder en er zijn te veel mensen die het overnemen. Al die rappers met 'Lil' in hun naam, dat irriteert me", verklaarde hij tegenover MTV.

In 2001 had Bow Wow zijn eerste acteerklus, een gastrol in de serie Moesha. Daarna had hij de smaak te pakken en speelde in verschillende films en televisieseries. Hij was vast castlid van de serie CSI: Cyber, die dit voorjaar na twee seizoenen van de buis werd gehaald.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!