Ilse: gevoelens die ik nog nooit heb gevoeld

19 mei 2019 02:46

Ilse DeLange kon kort na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival nog amper geloven dat haar pupil het echt geflikt had. "Ik heb gevoelens die ik nog nooit heb gevoeld", zei ze emotioneel kort na de persconferentie van Duncan.

"Ik weet niet hoe je dit moet omschrijven joh. Ik denk dat het gewoon even duurt ofzo. Ik ben gewoon supertrots", ging Ilse verder. Ze is niet alleen "supertrots" op Duncan maar op het hele team, met name regisseur Hans Pannecoucke en licht- en setdesigner Ignace D'Haese. "De neuzen stonden vanaf het begin af aan dezelfde kant op. En dat kan ook alleen maar. Iedereen moet hetzelfde voelen en er vol passie voor gaan."

Tijdens de bekendmaking van de punten kreeg Ilse zowaar weer flashbacks naar haar eigen songfestivalavontuur in 2014, toen ze met The Common Linnets tweede werd achter Conchita Wurst. "Of er overeenkomsten waren? Qua zenuwslopendheid wel ja!", reageerde de zangeres. "Volgens mij was ik wel iets minder hysterisch met die vlag maar nog best wel hysterisch", lachte ze.

Toch waren er ook veel dingen anders. "Voor mij is dit natuurlijk ook nieuw om dit vanaf de zijlijn mee te maken. Ik vind het heel intrigerend en super spannend en super leerzaam. Maar het geeft me net zo veel voldoening", aldus Ilse.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!