Duncan heeft winst op zak, maar wat nu?

19 mei 2019 10:28

Een paar maanden geleden gingen er nog maar weinig lampjes branden bij de naam Duncan Laurence. Nu de Nederlander het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen, kent een groot deel van Europa hem. Toch is dat geen garantie voor een succesvolle internationale carrière, bewezen Duncans voorgangers.

Zo raakten songfestivalwinnaars als de Noor Alexander Rybak, Ell & Nikki uit Azerbeidzjan en de Deense Emmelie de Forest al snel in de vergetelheid. Ook de Zweedse Loreen, die met Euphoria één van de grootste songfestivalhits aller tijden scoorde, bleek een eendagsvlieg.

Duncan Laurence hoopt wel een carrière te kunnen bouwen op zijn songfestivalsucces. Arcade, pas zijn debuutsingle, is de eerste single van zijn debuutalbum dat later dit jaar verschijnt.

Dit najaar trapt Duncan een Nederlandse clubtour af, kaarten voor de elf concerten zijn al te koop. Aansluitend trekt de 25-jarige zanger Europa in, in onder meer Londen, Stockholm en Berlijn zijn concerten gepland. Voordat het zover is staat Duncan op 5 en 6 juli in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Beide shows zijn uitverkocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!