Roxeanne Hazes Beeld © ANP

Roxeanne Hazes: 'Ik kan er met mijn hoofd niet bij'

27 mei 2019 12:12

Roxeanne Hazes is inmiddels een gevierd zangeres, maar weet helaas ook als geen ander hoe het is om via social media bakken kritiek over zich heen te krijgen. Aan Het Parool vertelt ze wat die vervelende reacties met haar doen, maar ook hoe ze daarmee omgaat én waarom ze er zo af en toe erg fel op reageert.

"Negen van de tien mensen die iets onaardigs over mij schrijven, zijn vrouwen van boven de vijftig"

Roxeanne Hazes weet een duidelijk profiel te schetsen van de mensen die haar het vaakst online door het slijk halen. "Negen van de tien mensen die iets onaardigs over mij schrijven, zijn vrouwen van boven de vijftig. Die heten Gonny of Olga en hebben een profielfoto waarop ze met hun kleinkind staan, en die schrijven teksten als: ‘Je bent een afschuwelijk dik wicht’, of: ‘Gatver wat ben je lelijk.’ Ik kan daar met mijn hoofd niet bij, dat mensen dat doen", vertelt de zangeres in het interview.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Roxeanne Hazes 10 kilo afgevallen

En toch schuwt Roxeanne er niet voor om te reageren op dit soort negatieve berichten. "Ik heb ook het idee dat ik op moet komen voor andere vrouwen. Ik weet heus wel dat ik niet de slankste ben, maar als die Gonny's en Olga's mij uitschelden om mijn lichaam, lezen zestienjarige meisjes mee. Die durven dan ook niet meer in badpak of bikini te lopen. Voor hen wil ik ook opkomen, in dat opzicht ben ik een echte feminist", vertelt Roxeanne.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roxeanne Hazes brengt nummer uit als ode aan haar relatie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!